Niko nije nadležan: Građani Valjeva ostavljeni na milost i nemilost BESNIM LISICAMA?!

Životinja

Najezda lisica – foto: pixabay.com

Ovih dana se u Valjevu dešava nešto što ne pamte ni najstariji građani. Na nepun kilometar od centra grada, odvija se prava invazija agresivnih lisica.

Ove životinje su postale toliko napadne da su počele bez straha da šetaju dvorištima, da ulaze u garaže i kuće građana. Da je vrag odneo šalu, ljudi su postali svesni kada je lisica, iz čista mira, napala jednog Valjevca koji se spasao u poslednjem trenutku tako što je utrčao u kuću i zalupio vrata.

Kako izveštava naš čitalac iz ovog grada u zapadnoj Srbiji, i pored višestrukih prijava nadležnim organima, pomoći od lokalnih vlasti nema.

– Obraćali smo se Gradskoj upravi, odnosno Komunalnoj inspekciji, od kojih smo dobili odgovor da Odeljenje za inspekcijske poslove nije nadležno po pitanju pojava lisica u gradu Valjevu, i da se obratimo lovačkom udruženju “Braća Nedić” u Valjevu, kaže D.P., čitalac našeg portala iz ovog grada, i nastavlja:

– Naravno, kontaktirali smo i pomenuto Udruženje, ali odgovor je bio da oni ne smeju da pucaju u neposrednoj blizini stambenih objekata, i da su im ruke, praktično, vezane. Tako smo ušli u krug iz kog izlaza, izgleda nema. Očigledno smo ostavljeni na milost i nemilost divljim zverima. U velikom smo strahu za decu, koju više ne smemo da ostavljamo samu u dvorištu, jer se plašimo napada. Izgleda da niko neće reagovati sve dok neko, ne daj Bože, bude ujeden i zaražen besnilom. Ne smem ni da pomislim šta bi se desilo da to bude neko dete, kaže ovaj uplašeni čovek.

Životinja

foto-ilustracija: pixabay.com

Situacija u ovom delu Valjeva je, očigledno, veoma ozbiljna. Nadamo se da će se naći neko od nadležnih ko će pomoći ljudima u ovoj, nimalo bezazlenoj, situaciji.

(Skandalozno.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Niko nije nadležan: Građani Valjeva ostavljeni na milost i nemilost BESNIM LISICAMA?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.