“NISAM MOGAO DA UTIČEM NA TROŠENJE NOVCA IZ BUDŽETA”: Saša Mirković branio se na saslušanju

menadžer

Foto: printscreen/instagram/Saša Mirković

Estradni menadžer i bivši predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković rekao je juče tokom saslušanja za pronevere da on kao predsednik Skupštine grada Zaječara nije mogao da utiče na to kako se troši novac iz budžeta.

Osnovni sud u Zaječaru odredio je juče, na predlog tužilaštva, pritvor do 30 dana bivšem predsedniku Skupštine opštine Zaječar Saši Mirkoviću. Iza rešetaka će provesti mesec dana da ne bi mogao da utiče na svedoke.

Kao što smo pisali, pored Mirkovića, estradnog menadžera i bivšeg čelnika Zaječara, u ponedeljak je uhapšena i Milena Trajković, nekadašnja Mirkovićeva šefica kabineta.

Oni se terete da su budžet Zaječara oštetili za 13.960.799,90 dinara zbog sumnje da je Trajkovićeva zloupotrebila službeni položaj tako što je od septembra do decembra 2013. godine ugovorila nabavku novogodišnjih paketića za milionski iznos bez tendera.

[adsenseyu5]

– Ja sam bio predsednik SG Zaječara i nisam bio u mogućnosti da utičem na to kako se troši novac iz gradskog budžeta, jer je to tada bilo u isključivoj nadležnosti tadašnjeg gradonačelnika Velimira Ognjenovića – rekao je Mirković i do kraja saslušanja krivicu nastavio da svaljuje na spomenutog Ognjenovića, s kojim je i ranije ulazio u okršaje.

Mirković je negirao i da ima veze sa novogodišnjim paketićima koji su em kupljeni bez ugovora, em plaćeni po pet puta većoj ceni nego što inače koštaju.

– Navodne tvrdnje Milene Trajković da sam joj usmeno naredio da kupi novogodišnje paketiće za 13 miliona dinara su smešne. Jer šta bi bilo da sam joj rekao da skoči u bunar? – podvukao je Mirković.

On je rekao i da nema nikakve veze sa ugovorom između FK Timok i Televizije BEST o prenosu i reemitovanju prenosa utakmica tog fudbalskog kluba koji su, navodno, zaječarski budžet koštali 20 miliona dinara. I za njih je našao druge krivce.

Nataši BEKVALAC dozlogrdilo: Pustite me da živim svoj život kako umem i znam

– Koliko je meni poznato, taj ugovor su potpisali Dragan Paunković, sekretar FK Timok, i Velimir Ognjenović, tadašnji gradonačelnik – rekao je on.

Bivši predsednik SG Zaječara je kazao i da je lišen slobode u trenutku kada je objavio da će se kandidovati za gradonačelnika Beograda.

– Znao sam da ću trpeti posledice i bio sam spreman na ovo – izjavio je Mirković, koji je bio i član GO SNS i pomoćnik ministra saobraćaja u Vladi Srbije.

Mirković i Milena Trajković se terete da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, jer su oštetili budžet Grada Zaječara za skoro 14 miliona dinara.

NATO zabrinut: Rusija izvodi 100.000 vojnika na zapadnu granicu?!

U ovom slučaju protiv pevača Aleksandra Vuksanovića, poznatijeg kao Aca Lukas, i D. P., kao i protiv Mirkovića policija je tužilaštvu podnela krivične prijave zbog sumnje da su oštetili Fudbalski klub Timok iz Zaječara za 20.944.000 dinara.

Protiv Vuksanovića i D. P. vodi se redovan postupak.

[adsenseyu1]

Sporni i ugovori za TV prenose

Takođe, pod lupom policije je i zbog malverzacija sa FK Timok iz Zaječara. Postoje sumnje da je Mirković, takođe zloupotrebivši službeni položaj, oštetio budžet opštine za 20 miliona dinara. Oni su osumnjičeni da su od avgusta 2013. do februara 2015. zaključili štetan ugovor između FK Timok i „Timočke TV i radija“, prema kojem klub televiziji treba da isplati 20.944.000 dinara za prenose utakmica i medijsko promovisanje. Od te sume, 1.872.000 dinara sa računa televizijske kuće odmah je prebačeno na račun privrednog društva „Beoton R“ iz Bora, čiji je faktički vlasnik Mirković. Ugovor je sklopljen uprkos tome što mahom televizije plaćaju klubovima prava za prenos utakmica, a ne obrnuto.

(Skandalozno.rs/Izvor: S.Golubović,S.Božinović,Blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "“NISAM MOGAO DA UTIČEM NA TROŠENJE NOVCA IZ BUDŽETA”: Saša Mirković branio se na saslušanju"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.