NIŠLIJE ODBRANILE AERODROM: Za sada ne prelazi u državno vlasništvo!

Niš

Foto: printscreen/youtube

Višednevni protesti Nišlija za odbranu aerodroma “Konstantin Veliki” urodili su plodom! Naime, sednica Skupštine grada Niša na kojoj je trebalo da se odlučuje o „preuzimanju“ od strane države, odnosno da se potvrdi već donesena odluka na osnovu najavljene preporuke Vlade Srbije a po inicijativi Ministarstva saobraćaja, odložena je do daljnjeg!

– Sednica Skupštine grada je odložena samo zato što je Aleksandar Vučić izrazio želju da se lično obrati Nišlijama o prenosu vlasništva aerodroma. Kada će to biti, ja zaista ne znam jer to zavisi od obaveza i rasporeda predsednika. O mojoj smeni su glasine širili zlonamerni ljudi. – izjavio je poverenik SNS-a za Niš Zvezdan Milovanović.

Milovanović je za Građanin takođe izjavio da je inicijativa ministarke Mihajlović bila „ishitrena“:

– Mi iz gradskog budžeta ne možemo sami da finansiramo razvoj aerodroma, to je jasno. Odluka Gradskog veća i Zorane Mihajlović je bila ishitreno izrečena i zato se dogodilo šta se dogodilo. Po internetu su se proširile te vesti koje nisu tačne i u njih ne bi trebalo verovati. –

Koalicija za decentralizaciju iz Niša otkrila je pre dva dana da prvobitni navodni razlog potrebe za „preuzimanjem“ (nepoštovanje ugovora sa Ministarstvom odbrane) nije validan.

nače, ovo nije prvi put da, suprotno zakonima, naprednjaci donose važne gradske odluke na svojim sastancima, jer je i pre nekoliko meseci spisak direktora niških preduzeća, i pored sprovedenog konkursa, sastavljan na jednom od sastanaka niškog SNS.

Podsetimo, bez ikakve naknade, na gradskom Veću odlučeno je da se niški aerodrom ustupi Republici Srbiji, a o ovoj odluci će odbornici glasati u utorak, 10. aprila. Ova odluka izazvala je burne reakcije građana i proteste, a tim povodom oglasila se i razjedinjena niška opozicija, ministarka Zorana Mihajlović rekla je da Niš nema dovoljno para da razvija aerodrom, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić da Nišlije mogu da ga zadrže, ali “da ne traže pare”.

Lavrov: Na Zapadu su izumrli stručnjaci za Rusiju

Milovanović: Ostajem poverenik

Još sinoć su se na društvenim mrežama pojavile informacije da je Zvezdan Milovanović smenjen sa mesta poverenika niških naprednjaka, ali on te spekulacije demantuje.

Ako hoćete baš da znate, ne da sam i dalje poverenik, nego imam punu podršku predsednika stranke za to. To su spekulacije onih koji su i za taj sastanak znali preme mene, čak su znali i da će da me smene – kaže Milovanović.

Milovanović je na čelo niških naprednjaka došao u julu 2016. godine i to tako što je postavljen iz centrale stranke, kao i njegov prethodnik Milan Stanojković.

Tri su scenarija za „veliko finale“ između Beograda i Prištine

Srpska napredna stranka do sada nije imala unutarstranačke izbore u Nišu, a neprekidne su spekulacije da u samoj organizaciji postoji nekoliko struja.

Sukobi su neretko kulminirali, pa su se zbog toga i menjali oni koji vode niški odbor. Međutim, sudeći i po ovoj izjavi Milovanovića, kao i po dešavanjima nakon izbora direktora niških javnih preduzeća, među niškim naprednjacima i dalje ne miruju strasti.

(Skandalozno.rs/Izvor: Južne vesti)

Budite prvi sa komentarom na članku "NIŠLIJE ODBRANILE AERODROM: Za sada ne prelazi u državno vlasništvo!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.