NIŽE CENE GORIVA U BiH: Ministar trgovine najavio smanjenje cene naftnih derivata

Prevara

foto-ilustracija: pixabay.com

Predsednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je da će vlada u četvrtak, 14. juna, razmatrati informaciju Ministarstva trgovine i turizma u vezi sa cenom goriva i eventualnim intervencijama na njenom smanjenju, a ministar trgovine u FBiH Zlatan Vujanović najavio smanjenje cene goriva u tom entietu do kraja nedelje.

Cvijanovićeva je naglasila da u određenim situacijama postoji prostor da se interveniše bez obzira na otvoreno tržište i pravila tržišne ekonomije.

“U određenim situacijama, vrlo jasno propisanim, možete da intervenišete. Poznato je da su ovđe bile donošene određene odluke ograničenja marže kada je reč o pojedinim namirnicama za opštu upotrebu”, podsetila je Cvijanovićeva, preneli su mediji u BiH.

Ona je izrazila žaljenje što je cena goriva povećana, ali i pojasnila da je jedno povećanje bilo u vezi sa akcizama, a nakon toga povećanja koja su uslovljena cenom na globalnim tržištima, na šta Srpska nije mogla da utiče.

Komentarišući proteste zbog cene goriva na saobraćajnicama u pojedinim lokalnim zajednicama Srpske, Cvijanovićeva je rekla da svako ima pravo da izrazi nezadovoljatvo, ali da ne podržava situaciju u kojoj je zbog toga blokiran saobraćaj i onemogućeno pacijentima, bilo da su u ambulantim ili civilnim vozilima, da dođu do zdravstvenih ustanova.

Ona je navela primer blokade kružnog toka na zapadnom tranzitu koji vodi prema Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

“Takođe, imate ljude koji se bave ozbiljnim poslovima i moraju da stignu negde u određeno vreme. Niko nema pravo da mu zakrči prolaz da stigne i odradi svoj posao”, navela je Cvijanovićeva.

Rusija potrošila OGROMNU sumu za organizaciju SP u fudbalu!

Ona je ponovila da podržava svakoga da izrazi svoje mišljenje, ali da ne podržava da se na taj način blokira većina koja drugačije misli.

Vujanović je nakon sastanka sa menadžmentima najznačajnih distributera naftnih derivata u FBiH dogovoreno je da cene već sutra budu snižene.

“Zahtevi za snižavanje cena su već pristigli, a i obećanja su takva da će od sutra cene biti niže. Trocifren broj zahteva je došao od kompanija koje posluju sa derivatima”, rekao je Vujanović.

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "NIŽE CENE GORIVA U BiH: Ministar trgovine najavio smanjenje cene naftnih derivata"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.