Njujork: Putnik snimio poslednje trenutke pre pada helikoptera u Ist river! – VIDEO

Nesreća u Njujorku

foto: printscreen Instagram

Jedan od putnika koji su tragično stradali u padu turističkog helikoptera u reku Ist River u Njujorku snimio je poslednje trenutke pre nesreće.

On i ostalih četvoro putnika poginuli su, dok je pilot uspeo da se spasi.  Helikopter je prevozio putnike koji su hteli da razgledaju i fotografišu grad iz vazduha.

Video je na Instagramu objavio Trevor Kardigan neposredno pre smrti.

Ovaj 26-godišnji fotograf iz Dalasa u videu je prvo snimio sebe i svoje saputnike, od kojih jedan drži podignut palac.

Kratak video posle toga prikazuje reku, most preko nje i zalazak Sunca.

Kardiganova porodica rekla je da se Trevor doselio u Njujork pre samo nekoliko meseci.

Ostali nastradali putnici su Njujorčani Tristan Hel (30), radnik turističke agencije, i Daniel Tompson, radnik helikopterske kompanije, zatim vatrogasac Brajan Mekdanijel (26) iz Dalasa i Karla Valehos-Blanko (29) iz Argentine.

Pilot Ričard Vanc (33) u međuvremenu je rekao policiji da je mogući razlog pada to što je prtljag jednog od putnika pritisnuo dugme ventila za hitan prekid dovoda goriva u nuždi.

Senator iz države Njujorka Čak Šumer pozvao je danas američke savezne vlasti da privremeno obustave letove kompanije čiji se helikopter srušio u Ist river u Njujorku, kojom prilikom je pet putnika poginulo.

On je od američke Savezne uprave za civilno vazduhoplovstvo (FAA) zatražio suspenziju dozvole za letenje kompanije “Liberti helikopters” dok se ne razjasne okolnost pada helikoptera.

(Skandalozno.rs, Izvor: index.hr)

Budite prvi sa komentarom na članku "Njujork: Putnik snimio poslednje trenutke pre pada helikoptera u Ist river! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.