NOĆNA MORA ZA AVIONE, HELIKOPTERE I OKLOPNA VOZILA: Rusi testiraju izvozni model “ALIGATORA” K52 (VIDEO)

aligator

Foto: wikipedia

U pres-službi „Helikoptera Rusije“ saopštili su da je u kompaniji za proizvodnju aviona „Progres“ počelo testiranje prvog borbenog helikoptera Ka-52 „aligator“

U pres-službi „Helikoptera Rusije“ saopštili su da je u kompaniji za proizvodnju aviona „Progres“ počelo testiranje prvog borbenog helikoptera Ka-52 „aligator“, koji je predviđen za izvoz.

[adsenseyu5]

„Prva letelica za izvoz već je kompletirana i uspešno se vrši plansko testiranje“, navodi se u saopštenju na sajtu kompanije.

Tamo je navedeno da je prva serija „aligatora“, planiranih za izvoz u 2017. godini, predata Ministarstvu odbrane Rusije pre roka još u decembru prošle godine. Naredna serija Ka-52 će biti isporučena Ministarstvu odbrane u februaru.

Ka-52 „aligator“ je modifikacija helikoptera Ka-50 „crna ajkula“, predviđena za otkrivanje i raspoznavanje različitih objekata, naprednih i nenaprednih kopnenih ciljeva, uništavanje oklopne tehnike, helikoptera i aviona koji nisko lete.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor:Novosti.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "NOĆNA MORA ZA AVIONE, HELIKOPTERE I OKLOPNA VOZILA: Rusi testiraju izvozni model “ALIGATORA” K52 (VIDEO)"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.