Nova pravila u saobraćaju počela da važe: VALJEVAC prvi dobio 15 dana iza rešetaka, evo zbog čega!

Nagrabusio

foto-ilustracija: pixabay.com

Prvu kaznu po novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja na svojoj koži je osetio Valjevac Goran Č. koji je zbog vožnje u pijanom stanju dospeo iza rešetaka.

Naime, patrola valjevske saobraćajne policije zaustavila je “reno 5” za čijim volanom je bio Goran Č., da bi nakon alkotestiranja bilo utvrđeno da u organizmu ima 2,04 promila alkohola, odnosno, da se nalazi u stanju potpune alkoholisanosti.

Posle zadržavanja u stanici policije, Valjevac je sproveden pred prekršajnog sudiju koji mu je po novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja izrekao momentalnu zatvorsku kaznu od 15 dana, zabranu upravljanja motornim vozilom od devet meseci, 15 kaznenih poena u njegovoj saobraćajnoj dozvoli i 2.000 dinara za paušalne troškove postupka.

Za vožnju automobile sa preko dva promila alkohola u organizmu, inače, po novom ZOBS-u zaprećena je zatvorska kazna od 30 do 60 dana, ali je Prekršajni sud Goranu Č. tu kaznu, ipak, ublažio.

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs/ P. Vujanac)

Budite prvi sa komentarom na članku "Nova pravila u saobraćaju počela da važe: VALJEVAC prvi dobio 15 dana iza rešetaka, evo zbog čega!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.