Nova provokacija Prištine: Marko Đurić vraćen sa administrativnog prelaza!

Reakcija

Marko Đurić – foto: Beta

Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću danas popodne nije dozvoljen ulazak na KiM, što je, kako ističe Đurić, skandalozan potez Prištine.

Đurić je nešto posle 15 časova vraćen sa administrativnog prelaza, iako je njegova poseta, kako ističu u Kancelariji za KiM, “uredno najavljena“.

Za Đurića je reč o skandaloznom potezu Prištine: “Ovo je skandalozna odluka Prištine, protivna svim sporazumima i elementarnim principima slobode kretanja”, ocenio je Đurić u izjavi za Tanjug.

On je rekao da će odmah po povratku u Beograd i nakon konsultacija sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, obavestiti javnost o razlozima za taj i sve druge pritiske i ucene, kojima je srpska strana bila izložena danas i prethodnih dana, zbog, kako je istakao, nespremnosti da prihvatimo odluke Prištine koje bi bile direktno protiv srpskih interesa.

Da podsetimo, Đurića su u martu ove godine pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije uhapsili u Kosovskoj Mitrovici i sproveli ga na ispitivanje u policijsku stanicu u Prištini, nakon čega je proteran sa Kosova.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Nova provokacija Prištine: Marko Đurić vraćen sa administrativnog prelaza!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.