Nova SFRJ: General Koteski izneo predlog o osnivanju zajedničkih balkanskih snaga!

zvezda

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić i načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga te zemlje general pukovnik Anto Jeleč podržali su inicijativu načelnika Glavnog štaba Armije Republike Makedonije general pukovnika Gorančeta Koteskog tokom odvojenih susreta o stvaranju zajedničkih balkanskih vojnih snaga koje bi intervenisale u slučajevima elementarnih nepogoda u zemljama regiona.

Kako je saopšteno iz ministarstva odbrane BiH general Koteski je izneo predlog o osnivanju zajedničkih balkanskih snaga, koje bi delovale zajedno pri rešavanju elementarnih nepogoda što ministarstvo odbrane BiH u celini podržava.

Ministar Osmić upoznao je goste sa trenutnim aktivnostima ministarstva odbrane BiH na putu ka evroatlantskim integracijama, uknjižbi vojne imovine, rešavanja viškova naoružanja, razminiranja, kao i mirovnim misijama širom sveta.

Nakon odvojenog susreta sa načelnikom Glavnog štaba OS BiH Jelečom saopšteno je da se razgovaralo o dosadašnjoj bilateralnoj i regionalnoj saradnji oružanih snaga dve zemlje.

Dodaje se da su se sagovornici složili oko važnosti regionalnih bezbednosnih inicijativa kao ključnog oblika saradnje za BiH i Makedoniju i zemlje regiona.

Pri tome je posebno istaknuta potreba zajedničkog delovanja u slučajevima prirodnih i drugih nesreća i katastrofa.

(Jutarnji.hr)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Nova SFRJ: General Koteski izneo predlog o osnivanju zajedničkih balkanskih snaga!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.