NOVA ŽRTVA LEDENOG TALASA U SRBIJI: Pronađen mrtav muškarac, nedaleko od svoje kuće

Opasnost iz leda

foto-ilustracija: pixabay

Zoran Dukić (40) iz sela Rača kod Kuršumlije, Zoran Dukić pronađen je mrtav nedaleko od svoje kuće na Božić.

Njega je pronašao rođak, sa kojim je predhodnog dana na Badnje veče palio badnjak ispred seoske crkve. Kako nezvanično saznajemo, nesrećni Dukić je najverovatnije te večeri popio neku više, a zatim se uputio ka svojoj kući. Zbog izuzetno niske temperature i visokog snega, najverovatnije nije uspeo da stigne do svog odredišta, pa je ostao u snegu, a pronađen je zaleđen i promrzao tek narednog dana.

[adsenseyu5]

Rođak sa kojim je bio, pokušavao je da ga dobije na telefon, ali kako nije uspeo krenuo je da ga traži. Na žalost, nedaleko od kuće ugledao je Zorana kako nepomičan leži u snegu. Kako saznajemo, zbog velikog snega on nije mogao biti sahranjen u nedelju, već u ponedeljak, nakon što je angažovana mehanizacija kuršumlijske direkcije da rasčisti put do groblja. Zoran je živeo sam u porodičnoj kući u Rači, nigde nije radio, a preživljavao je radeći sezonske poslove tokom leta. U selu ga pamte kao mirnog i povučenog čoveka koji je teško živeo i jedva uspevao da zaradi tek da bi preživeo.

Zoran je ujedno prva žrtva smrzavanja u Toplici, gde su mnoga sela ostala zavejana predhodnih dana, a vanredna situacija je na snazi u opštini Blace, dok su u ostale tri opštine Prokuplje, Blace i Kuršumliju sve nadležne službe u stanju pripravnosti i mehanizacija za čišćenje snega je na terenu 24 časa.

(Skandalozno.rs /Izvor:Ljubiša Mitić,Blic.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "NOVA ŽRTVA LEDENOG TALASA U SRBIJI: Pronađen mrtav muškarac, nedaleko od svoje kuće"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.