Novi ministar finansija se zakleo pred poslanicima, a tiče se i Kosova!

Intervju

Siniša Mali – foto: Tanjug

Posle dva dana rasprave u Skupštini Srbije, poslanici su izabrali Sinišu Malog za novog ministra finansija u Vladi Srbije. Za izbor Malog glasala su 154 poslanika, protiv je bilo 30 poslanika, uzdržanih nije bilo.

Glasanje je obavljeno javno, prozivkom.

Mali je pred poslanicima položio zakletvu, čime mu je počeo mandat.

“Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije”, piše u tekstu zakletve koju je Mali pročitao u Skupštini Srbije.

Izboru Malog prisustvovali su članovi Vlade Srbije.

Premijerka Ana Brnabić prošle nedelje predložila je dosadašnjeg gradonačelnika Beograda Sinišu Malog za novog ministra finansija, nakon što je Dušan Vujović podneo ostavku na to mesto iz ličnih razloga.

Poslanici su juče i danas raspravljali o premijerkinom predlogu, a sednice su obeležile i kritike opozicije.

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je Malog za tu funkciju preporučio uspeh u rešavanju ogromnih finansijskih i razvojnih problema Beograda koje je nasledio kada je preuzeo mesto gradonačelnika 2014. godine.

HEDONIZAM: Ovo je JEDINI hotel na svetu koji ima svoj OKEAN!

Opozicija je juče tokom rasprave negodovala zbog predloga da Mali bude ministar, navodeći brojne afere u kojima se pominje – sporne privatizacije, slučaj Savamala, plagirani doktorat, 24 stana u Bugarskoj, posedovanje of šor kompanija, novogodišnja jelka od 83.000 evra…

Današnji nastavak rasprave u Skupštini Srbije o izboru Siniše Malog za ministra finansija obeležila je polemika poslanice Demokratske stranke Aleksandre Jerkov i premijerke Ane Brnabić o tome ko ima koliko političku moć i ko je “politički licemer”.

Izborom Siniše Malog za ministra finansija završeno je prolećno zasedanje Skupštine Srbije.

Intonirana je državna himna “Bože pravde”, a ispred Doma Narodne skupštine bila je postrojena počasna garda Vojske Srbije.

Sledeće redovno zasednje parlamenta je jesenje, koje počinje prvog radnog dana u oktobru.

(Skandalozno.rs/Izvor: N1)

Budite prvi sa komentarom na članku "Novi ministar finansija se zakleo pred poslanicima, a tiče se i Kosova!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.