Novi Sad: Vođa “veterničkog klana” ubijen dok je bio na redovnom odsustvu iz zatvora

Ubistvo u Novom Sadu

Ubijeni vođa “veterničkog klana” Nenad Opačić izdržavao je višegodišnju zatvorsku kaznu u Sremskoj Mitrovici, a u vreme ubistva nalazio se na godišnjem odmoru.

Kako je rečeno u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, Opačić je bio na “posebnom pravu korišćenja godišnjeg odmora van ustanove”.

Precizirano je da je odmor započeo 23. februara, a da je u zatvor u Sremskoj Mitrovići trebalo da se vrati 6. marta.

U Upravi je rečeno da je Opačiću ostalo još tri godine zatvora jer mu je kazna isticala 30. januara 2018. godine. Opačić je, kako su ranije pisali mediji, izlazio tokom vikenda bez policijske pratnje iz zatvora zbog dobrog vladanja.

Opačić i njegova supruga ubijeni su oko ponoći, u novosadskoj ulici Braće Drobnjak u Novom Sadu, hicima iz vatrenog oružja. Opačić je bio uhapšen u akciji “Sablja” 2003. godine. On je 2007. godine osuđen pred Specijalnim sudom u Beogradu na 14 godina zatvora zbog rasturanja droge na području Novog Sada i prigradskog naselja Veternik i drugih krivičnih dela.

Presudom je potvrđeno da se kao šef veterničke grupe bavio preprodajom narkotika, kao i da je bio saradnik zemunskog klana u nekoliko slučajeva otmica i iznude.

(Beta)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Novi Sad: Vođa “veterničkog klana” ubijen dok je bio na redovnom odsustvu iz zatvora"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.