Nude posao: Nemci došli u Kragujevac po medicinske sestre i tehničare

Hodnik

foto-ilustracija: pixabay.com

U Kragujevcu danas borave predstavnici “Triple Win” projekta nemačke Organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, koji u okviru zajedničkog programa nacionalnih službi za zapošljavanje Srbije i Nemačke, žele da angažuju medicinske sestre i tehničare opšteg smera za posao u Nemačkoj.

U “Triple Win” kažu da je to jedini projekat na međudržavnom nivou i da je reč isključivo o posredovanju kod onih kandidata čija su zanimanja u oblasti nege zvanično deficitarna u Nemačkoj.

Zato se, kažu, posredovanje odnosi samo na medicinske sestre i tehničare opšteg i pedijatrijskog smera, a ne na doktore, anesteziologe niti bilo koga drugog.

Projekat se sprovodi na osnovu “Sporazuma o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Srbije u Nemačkoj” zaključenog 2013. godine. između Savezne službe za zapošljavanje (BA) Nemačke i Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije.

Sprovode ga nemačka Centrala za rad sa strancima i stručno posredovanje i nemački GIZ. Sutra i prekosutra predstavnici “Triple win” projekta boraviće u Beogradu.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Nude posao: Nemci došli u Kragujevac po medicinske sestre i tehničare"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.