OBRT: Hilari KLINTON bi sledeće nedelje mogla da postane PREDSEDNIK AMERIKE?!

Kandidati

foto: Fonet/AP

Bivša kandidatkinja Zelene stranke za američkog predsednika Džil Stajn tvrdi da je prikupila dovoljno novca da finansira ponovno prebrojavanje glasova na predsedničkim izborima u saveznoj državi Viskonsin, piše BBC.

Njen zahtev za novim prebrojavanjem stiže nakon što su dva stručnjaka za izbore sugerisala da glasove u toj saveznoj državi treba ponovno prebrojati zbog male razlike sa kojom je republikanac Donald Tramp pobedio demokratsku protivkandidatkinju Hilari Klinton.

[adsenseyu5]

Stručnjaci su rekli da nema indikacija da je Tramp pobedio uz pomoć hakovanja, međutim jedan član izborne komisije Viskonsina tvrdi da se ta država priprema za ponovno brojanje glasova.

U utorak je, naime, časopis “Njujork tajms” objavio je da je grupa stručnjaka, predvođena advokatom Džonom Bonifazom i Džej Aleksom Haldermanom, direktorom Centra za računarsku bezbednost pri Univerzitetu u Mičigenu, kontaktirala štab Klintonove te da je vodećim ljudima štaba sugerisala da zatraže ponovno brojanje glasova u Viskonsinu, Pensilvaniji i Mičigenu, državama u kojima je Tramp pobedio s relativno malom razlikom.

Halderman je izrazio sumnje u bezbednost mašina za glasanje bez papira. Halderman je dodao da hakeri “verovatno nisu” zaslužni za razliku u rezultatima izbora u tim državama u odnosu na predizborne ankete.

Svaka savezna država ima rok do kada se može da zatražiti prebrojavanje glasova i taj rok u Viskonsinu je petak 25. novembar. Rok za Pensilvaniju je ponedeljak (28. novembar), dok je za Mičigen rok sreda (30. novembar).

[adsenseyu1]

Stejn je na svojoj internet stranici napisala da je ponovno prebrojavanje potrebno kako bi se “pokazalo koliko je sistem američkih izbora nepouzdan”. Ona je do srede uveče prikupila više od 2,5 miliona dolara, dovoljno da bi se glasovi u Viskonsinu ponovno prebrojali. Procenjuje se da bi sedam miliona dolara bilo potrebno da se glasovi ponovno prebroje u sve tri države.

Mediji u Viskonsinu javljaju da je prema neslužbenim rezultatima Tramp u toj državi pobedio za samo 27 hiljada glasova. Demokrate su u Viskonsinu pobedili na sedam prethodnih predsedničkih izbora za redom.

Eventualna pobeda Klinton u Viskonsinu ne bi promenila konačni ishod izbora, međutim, ako bi se ispostavilo da je pobedila i u Pensilvaniji i u Mičiganu, koje sve tri zajedno nose 46 elektora, tada bi ona imala većinu u Izbornom koledžu i postala bi predsednik.

Šef izborne komisije Viskonsina Mičel Has rekao je za lokalne novine da “nema razloga da sumnja u ispravnost izbornog procesa”, ali da se komisija priprema za ponovno brojanje. Ponovno brojanje bio potez “bez presedana”, naglašavaju mediji.

[adsenseyu1]

Donald Tramp nameru Džil Stejn nije komentarisao, a Hilari Klinton i Demokratska stranka nisu formalno zatražili ponovno brojanje glasova.

(Skandalozno.rs, Izvor: jutarnji.hr)

[adsenseyu2]

7 komentara na "OBRT: Hilari KLINTON bi sledeće nedelje mogla da postane PREDSEDNIK AMERIKE?!"

 1. Pitajte nas u Srbiji, pa valjda smo vam najbolji učenici bili? Dignete par miliona građana na noge, može i sa strane da ih dovedete. :)) Proglasite izbornu krađu, pa u pohod na te vaše centrale izbornih komisija. Ako su listići, izgoreće, ako su u elektronskom obliku, pregoreće. I tako progolasite pobedu, a pod hitno verifikujte Haški tribunal, da bude nadležan za vas, i izručite Trampa i gotova stvar. Sve se može rešiti demokratskim putem, ali morate da se menjate? :)))

 2. Masoni zapeli da je postave po svaku cenu! Jedina opcija joj je metak…

 3. Ništa me to ne čudi. Njihovi izbori su oduvek namešteni. Međutim, ništa ne treba da vas brine, Predsednik je tamo samo figura.

 4. Stanislava Lakoš | 27. novembra 2016. u 12:23 | Odgovori

  Mene jako čudi jer je upravo gospođa Clinton izjavila da će priznati pravovaljanost izbora.

 5. Bas je seksi gospođa Klinton

 6. Selepold Slaparstanjko | 30. januara 2017. u 16:43 | Odgovori

  Duvajte, Klintonovi yajedno sa Olbrajtovom, {oro[om, Blerom…

 7. ZVONIMIR ŽIVKOVIĆ | 22. septembra 2017. u 19:40 | Odgovori

  ČEMU SVE TO,DO SADA NIKOME NIJE BILO DOZVOLjENO DA SUMNjA U SISTEM USA,A SADA ONI SAMI GA URUŠAVAJU,NAROD JE BIRAO,KAO NAJDEMOKRATSKIJA DRŽAVA POŠTUJTE VOLjU NARODA I PREDSEDNIKA KOGA BIH I SAM GLASAO DA SAM IMAO GLASAČKO PRAVO.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.