Od malih boginja u Srbiji obolelo 918 osoba, novopazarska Opšta bolnica uvodi ZABRANU POSETA

Čak i ukoliko niste lik koji trči kod lekara čim oseti da mu je loše, ove znakove nikako ne smete da ignorišete

Foto: pixabay

U Srbiji i opštinama sa srpskom većinom na Kosovu od oktobra do danas registrovano je 918 slučajeva malih boginja, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”.

U Institutu “Torlak” laboratorijski je potvrđeno 427 slučajeva morbila.

Najviše obolelih mladje je od pet i starije od 30 godina, a 93 odsto nije vakcinisano, nepotpuno je vakcinisano ili je nepoznatog vakcinalnog statusa.

U kosovskim opštinama sa većinskim srpskim i nealbanskim stanovništvom do danas je registrovano 278 slučajeva malih boginja od prijave epidemije 23. oktobra.

Od komplikacija izazvanih malim boginjama umrle su dve osobe, koje nisu bile vakcinisane.

Nа tеritоriјi Srbiје intеnzivnо sе sprоvоdi vаkcinаciја svih nеvаkcinisаnih i nеpоtpunо vаkcinisаnih оsоbа uzrаstа оd 12 mеsеci dо 14 gоdinа.

Novopazarska Opšta bolnica uvodi zabranu poseta zbog boginja i infekcija!

Rukovodstvo Opšte bolnice u Novom Pazaru danas je odlučilo da zabrani posete pacijentima na lečenju na svim odeljenjima te zdravstvene ustanove kako bi se sprečilo širenje malih boginja i respiratornih infekcija.

SVETSKI MEDIJI: Atina i Skoplje postigli dogovor oko novog imena za Makedoniju

Odluku, koja stupa na snagu u četvrtak 11. januara, donela je Komisija za intrahospitalne infekcije, a po odobrenju direktora Opšte bolnice Mirsada Đerleka.

Sprovođenje te mere uslovljeno je pojavom morbila i sve većim brojem obolelih od akutnih oboljenja disajnih organa čija laka prenosivost potencijalno može ozbiljno ugroziti zdravlje i otežati oporavak ležećih pacijenata, saopštila je Opšta bolnica.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "Od malih boginja u Srbiji obolelo 918 osoba, novopazarska Opšta bolnica uvodi ZABRANU POSETA"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.