Od oktobra stiže nova UPLATNICA: Razlikuje se u samo jednom polju, ali je VRLO BITNO!

Ilustracija

foto: YouTube

Odluku da se omoguće uplate novca 24 sata dnevno, 365 dana u godini, u bilo koje doba dana i noći prati i promena izgleda uplatnice.

Mogućnost instant uplata uvodi se od 22. oktobra, kada će i staru uplatnicu zameniti nova. Razlike između ova dva naloga za uplatu grafički nisu velike, ali suštinski su itekako značajne.

Po današnjim pravilima samo uplate koje su položene do 14 ili 15 sati ležu na račun istog trenutka, dok u najvećem broju slučajeva sve ostale dobijamo tek narednog dana.

Na novoj uplatnici nalazi se jedno polje više nego na staroj – kvadrat u donjem desnom uglu ispod kog stoji reč “hitno“.

Ukoliko poželimo da nekome brzinski uplatimo novac, dovoljno će biti da u ovo polje upišemo X. Štikliranje ove kućice biće znak banci da iste sekunde obradi pristiglu uplatu.

Promena

Nova uplatnica – foto: Službeni glasnik

Na ovaj način moći će da se uplati najviše 300.000 dinara, a biće značajan za mnoge, od onih koji uplaćuju dnevni pazar, preko ljudi koji kasne sa plaćanjem računa i na ivici su isključenja usluge, pa sve do studenata kojima će roditelji moći brzinski da uplate novac kada zagusti.

Još jedna stvar je važna, koju mnogi možda ne znaju. Kada se pravilno popunjava uplatnica ispred iznosa u dinarima stavljaju se dve paralelne crtice ili zvezdice, a iznos se upisuje sa parama, u dve decimale i to tako što se dinari odvajaju zarezom.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs/ Gorica Avalić)

Budite prvi sa komentarom na članku "Od oktobra stiže nova UPLATNICA: Razlikuje se u samo jednom polju, ali je VRLO BITNO!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.