Od sutra kreće velika akcija KONTROLE saobraćaja: Evo šta će posebno biti “na nišanu”

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Vozači u Srbiji će od sutra, pa do 22. aprila, biti na udaru opsežne kontrole saobraćajne policije koja će prvenstveno proveravati brzinu kretanja vozila.

Svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača, a prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu saobraćajni policajci će kontrolisati i da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosne pojaseve.

U okviru ove međunarodne akcije, realizovaće se i akcija “Speed Marathon“, koja se takođe sprovodi na svim evropskim putevima, a tokom koje će biti merena brzina na najvažnijim putnim pravcima neprekidno u trajanju od 24 časa, od 18. aprila u 6:00 do 19. aprila u 6:00 sati.

U tom periodu biće angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine, istakao je MUP i podsetio vozače da se na deonici autoputa Šid – Šimanovci meri i prosečna brzina kretanja vozila.

Tokom prošlogodišnje akcije “Speed Marathon“, za 24 časa na evropskim putevima otkrivena su ukupno 151.073 prekršaja prekoračenja brzine, od čega je u Republici Srbiji otkriveno 2.895 prekršaja.

Analize pokazuju da je svaki treći saobraćajni prekršaj u Republici Srbiji prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila.

Istovremeno, neprilagođena brzina javlja se kao uticajni faktor u gotovo polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Od sutra kreće velika akcija KONTROLE saobraćaja: Evo šta će posebno biti “na nišanu”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.