Odbijena žalba Partizana: “Bili su koraci Berona, ali je Crvena zvezda šampion Srbije”

Crvena zvezda - Partizan

Bili Beron – foto: Tanjug

Žalba košarkaškog kluba Partizan posle 4. utakmice finalne serije KLS odbijena je od strane lige, koja je to obrazložila u Saopštenju.

KLS ističe u Saopštenju da je evidentno da je došlo do greške sudija i da je Bili Beron postigao koš posle očiglednih koraka, ali navodi da prema pravilima FIBA nije dozvoljeno poništavanje utakmice zbog propusta sudija.

Zbog propusta u suđenju, arbitri su zaradili suspenziju od tri utakmice neigranja.

Prenosimo u celosti deo Saopštenja vezan za Partizanovu žalbu:

U vezi sa žalbom KK PARTIZAN da je pobednika rešio koš koji je Bili Beron postigao posle greške u koracima, od sportskog direktora KLS je dobijeno stručno mišljenje u kome se navodi:

– Previd sudija-nedosuđeni koraci u poslednjoj sekundi 4. finalne utakmice uticao je na krajnji rezultat. Do tada, 39 minuta i 59 sekundi, suđenje je bilo veoma dobro. I pored evidentne greške sudija koja je imala presudan uticaj na krajnji rezultat, a imajući u vidu da se takmičenje u našoj ligi odvija prema Službenim pravilima igre FIBA, prema kojima propust koji su sudije napravile ne može biti razlog za poništenje utakmice (Odeljak C-Postupak protesta Službenih pravila igre FIBA posebno tačka C1) žalba KK Partizan se odbija i utakmica se registruje postignutim rezultatom.

– Zbog negativne ocene za suđenje (2.0) na četvrtoj finalnoj utakmici plej ofa sudije I.Belošević, U.Obrknežević i U.Nikolić, se po automatizmu kažnjavaju sa po 3 utakmice u tempu delegiranja, shodno čl.61 Ž) 4 Propozicija takmičenja.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Odbijena žalba Partizana: “Bili su koraci Berona, ali je Crvena zvezda šampion Srbije”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.