Odložena poseta turskog predsednika Erdogana Srbiji

Turska

Foto: AP Photo / Presidential Press Service

Poseta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, koja je bila najavljena za 29. avgust, odložena je, saznaje Tanjug u ambasadi Turske u Beogradu.

Turski predsednik neće doći u Srbiju tokom avgusta i septembra zbog „usaglašavanja termina“, rečeno je u ambasadi Turske.

Bilo je najavljeno da će tokom Erdoganove posete predsednik Aleksandar Vučić i šef turske države svečano ozvaničiti početak radova na izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo, koji bi trebalo da gradi turska kompanija „Tašjapi“.

Predsednik Aleksandar Vučić potvrdio je pre dva dana na otvaranju auto-puta „Miloš Veliki“ da će turski predsednik Redžep Tajip Erdogan doći u posetu Srbiji, ali nije precizirao datum.

Na pitanje da li je tačno da će on i Erdogan prisustvovati zajedno početku radova na auto-putu Beograd-Sarajevo, Vučić je odgovorio:

Ramuš Haradinaj: “Kosovo je spremno”

„Bilo bi logično. Doće će, biće u redu to“.

U razgovoru sa novinarima Vučić je rekao da će to biti dobra, prijateljska poseta i da je Erdogan iskren prijatelj.

„Hvala mu što dolazi u Srbiju i srećni smo kad možemo da ga ugostimo. Verujem da mnogo toga zajedno u budućnosti možemo da uradimo“, rekao je Vučić i izrazio zahvalnost turskim investitorima u Srbiji i nadu da će ih biti još više.

        

(Skandalozno.rs/izvor: Intermagazin.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Odložena poseta turskog predsednika Erdogana Srbiji"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.