OPASNI PLANOVI HRVATA: Nabavljaju LOVCE BOMBARDERE, a u okruženju su NATO članice osim Srbije i Republike Srpske!?

vojska

Foto: printscreen/instagram

Hrvatska je odlučila da kupi najmodernije lovce bombardere kojima u svakom trenutku može da napadne Srbiju i Republiku Srpsku!

Kako je juče objavio „Večernji list“, hrvatsko ministarstvo odbrane sredinom jula će u SAD, Švedsku, Izrael i Južnu Koreju poslati zahtev za ponudu za nabavku borbenih aviona.

Napadaju već 2020.

Kako se navodi, Hrvati od Švedske žele da kupe nove ‘gripene’, iz SAD bi trebalo da im stignu F-16, raspituju se i za ‘F-16 barak’, koji proizvode Izraelci, kao i za korejski FA-50.

 

[adsenseyu5]

„Plan je da se odmah ugovori i obuka oko 50 tehničara i desetak pilota u prvoj fazi, a da već na leto 2020. počnu da pristižu prvi borbeni avioni. Bude li sve teklo po planu, krajem oktobra ili novembra sve će biti spremno za izbor favorita, borbenog lovca koji bi postepeno trebalo da zameni više nego islužene migove 21“, piše „Večernji list“.

S obzirom na to da Hrvati u svom okruženju imaju isključivo druge zemlje članice NATO pakta, nameće se logično pitanje koga oni to planiraju da napadaju ako ne Srbiju i Republiku Srpsku?! I baš zato strašno licemerno zvuče prozivke na račun Srbije, koja od Rusije treba da dobije šest „migova 29“, namenjenih prvenstveno odbrani od neprijatelja.

Ova PRAVOSLAVNA država razmišlja da posle 2 veka obnovi MONARHIJU

Vojni komentator Miroslav Lazanski ističe za Informer da, ukoliko Hrvati zaista žele da nabave moderne lovce „gripen“ ili F-16, Srbija mora hitno da od Rusa preuzme šest „migova 29“.

– Naše ratno vazduhoplovstvo trenutno ima četiri „miga 29“, ali njima sledeće godine ističu resursi. Ukoliko do tada ne nabavimo nove lovce, ostaćemo bez vazduhoplovstva. To uopšte nije naivno i o tome se mora ozbiljno razmišljati – naglašava Lazanski, dodajući da su „gripeni“ jednomotorci i da ne mogu da se porede sa modernizovanim „migovima“ koje bi Srbija trebalo da dobije.

– Lovci F-16 su nešto bolji, ali pitanje je koju verziju će Hrvati nabaviti, pošto sigurno neće kupovati nove jer su isuviše skupi – podvlači Lazanski.

Vojni analitičar Aleksandar Radić kaže da se Hrvatska dugo interesuje za nabavku višenamenskih borbenih aviona.

Hrvati šokirani odlukom suda u HAGU: Skoro CEO Piranski zaliv u rukama SLOVENIJE!

– Oni su još ranije želeli da nabave modernije avione, ali su shvatili da za tako nešto nemaju dovoljno sredstava, pa su, kao prelazno rešenje, produžili vek „migovima 21“ koje su već imali. Sada odlučuju da li će nabaviti „gripene“ ili F-16. Šta će kupiti i koliko će iz tih aviona izvući, zavisi isključivo od finansijske moći ulaganja – ističe Radić.

 

[adsenseyu1]

Opet zveckaju oružjem

Poslanik SNS Igor Bečić primećuje da, kad god se u Srbiji pomene isporuka „migova“, Hrvatska najavljuje nabavku aviona ili helikoptera.

– Jedno pričaju kada su u pitanju terorističke pretnje i tada spominju saradnju sa Srbijom, ali kada je u pitanju Republika Srpska, onda zveckaju oružjem. Imam utisak da je i sada tako i zbog toga ovu najavu da će nabaviti savremene višenamenske borbene avione treba veoma ozbiljno shvatiti… – zaključuje Bečić.

(Skandalozno.rs/Intermagazin.rs/izvor:Informer)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "OPASNI PLANOVI HRVATA: Nabavljaju LOVCE BOMBARDERE, a u okruženju su NATO članice osim Srbije i Republike Srpske!?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.