OTARASITE IH SE ODMAH: Šest kancerogenih stvari koje svako ima u kući

kancer

foto: pixabay.com

Danas koristimo i jedemo mnogo toga što je kancerogeno, a to su neki od razloga zašto ljudi obolevaju od raka. Ovde ćemo vam navesti samo neke od čestih uzročnika:

Dezodoransi

Dezodoransi sadrže soli teških metala i izazivaju rak. Tačnije, jedan su od najčešćih uzroka raka dojke. Zato ih ill ne koristite, ili ih zamenite sodom bikarbonom. Možete kupiti i dezodoranse na kojima je naglašeno da nemaju štetne sastojke, niti soli aluminijuma.

[adsenseyu5]

Mikrotalasna

Mikrotalasnu mnogi imaju u svome domu jer žele brzo podgrejati nešto. Trebate znati da mikrotalasna ispušta štetne talase koji su kancerogeni.

Ti talasi uništavaju sve dobro u hrani, a uz to još podstiču razvijanje kancerogenih ćelija. Mikrotalasna je zabranjena u nekim državama. Ipak, nije vam toliko potrebna, zar ne?

No-stick posuđe

Ovo posuđe ima štetno destvo jer prilikom zagrevanja otpušta toksične materije. Obično za ovo posuđe govore da se hrana ne lepi lako, pa otuda i naziv “no stick“. Takođe, nipošto nemojte koristiti tiganj koja je istrugana. Čim primetite oštećenja, zamenite je.

Upotreba raznih zaslađivača

Mnogi proizvodi koje kupujete, sokovi, slatkiši, žvake i sl. imaju štetne zaslađivače koji izazivaju rak. Većina vas tako koristi žvake, a niste ni svesni da poseduju jedan otrov pod nazivom aspartam. Dokazano je da aspartam izaziva tegobe sa srcem, mozgom, rak, pa i epileptične napade.

Osim aspartama, ostali štetni dodaci u nekim namirnicama su: sorbtiol, saharin, acesulfam K. Izazivaju rak, mogu izazvati krvarenja, probleme sa crevima, dijareju i probleme u trudnoći.

[adsenseyu1]

Preparati za čišćenje

Ovi preparati su obično puni štetnih hemikalija i zato ih koristite što ređe kako ne biste narušili svoje zdravlje. Nekada jednostavno uzmite  sodu bikarbonu, limun i očistite određeno područje uspešnije nego hemikalijama.

Osim toga, nekada možete uzeti i sirće, ali samo. Možete ga razblažiti sa malo vode, ali ne mešati sa ostalim dodacima.

Osveživači vazduha

Mnogi ih imaju u svom domu. Ovi osveživači otpuštaju štetne hemikalije koje posebno štete respiratornom traktu. Zato je bolje da koristite eterična ulja, npr eterično ulje lavande koje će dati veoma lep miris vašem domu.

(Skandalozno.rs/Kutaknet.com/Izvor:megagiga.info)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "OTARASITE IH SE ODMAH: Šest kancerogenih stvari koje svako ima u kući"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.