OTKRIVAMO: Da li Srbija stvarno kupuje kuće i imanja za migrante iz Sirije, Avganistana i Pakistana?

Preševo

foto-ilustracija: Tanjug/Irfan Ličina

Komesarijat za izbeglice i migracije upozorava javnost da se na društvenim mrežama opet šire lažne vesti o tome da Komesarijat kupuje kuće migrantima sa Bliskog Istoka i Afrike.

Reč je zapravo o kupovini kuća i izgradnji stanova kroz Regionalni stambeni program za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje ni posle više od 20 godina izbeglištva nemaju svoj krov nad glavom.

Lažnu vest prati slika dokumenta Komesarijata upućenog nadležnom ministarstvu na saglasnost. Dokument je deo procedure sprovođenja Regionalnog stambenog programa kroz koji je do sada već stambeno zbrinuto više od 2.500 izbegličkih porodica iz BiH i Hrvatske.

– Nije prvi put da se na internetu na ovakav način manipuliše izbeglicama ratova devedesetih, a širi ksenofobija prema migrantima – kažu u Komesarijatu za izbeglice.

Komesarijat je zahvalan svim medijima koji pre preuzimanja lažnih vesti prethodno provere navode, i naglašava da ostaje otvoren za istinito i blagovremeno informisanje javnosti o svim temama iz svoje nadležnosti.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "OTKRIVAMO: Da li Srbija stvarno kupuje kuće i imanja za migrante iz Sirije, Avganistana i Pakistana?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.