OTKRIVENO: “Avala film” kupio Bogoljub Karić?!

Privatizacija

Iza firme “Filmski put” (Film Way) koja je za 980 miliona dinara kupila Avala film, najveći filmski studio u nekadašnjoj Jugoslaviji, najverovatnije stoji Bogoljub Karić.

Karić je na početku priče o privatizaciji “Avala filma” svojim najbližim saradnicima rekao da će pazariti nekada najveću jugoslovensku filmsku kuću, kao i da sa njom, a posebno sa zemljištem u njenom vlasništvu na izuzetnim beogradskim lokacijama ima velike planove.

Ipak, zbog optužbi za navodne pronevere u Mobtelu, Bogoljub se odlučio za posrednu trgovinu, odnosno, našao je poverljivog čoveka koji je nedavno osnovao firmu “Filmski put“, prijavio se na konkurs, položio novac i na kraju kupio “Avala film”.

U Agenciji za privredne registre (APR) stoji da je vlasnik firme “Filmski put” izvesni Mišel Babić, sa mestom stanovanja u Parizu, ali se ispostavilo da je spomenuta firma pod hipotekom koju kontrolište taksista iz Pančeva Saša Ćorović.

Izvori “Novosti” tvrde da je upravo Ćorović Karićev čovek koji je sve preuzeo na sebe sa idejom da firmu u određenom trenutku prepusti Bogoljubu Kariću.

Revolt mnogobrojnih filmskih radnika zbog prodaje imovine “Avala filma” i dalje traje.

(Večernje novosti)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "OTKRIVENO: “Avala film” kupio Bogoljub Karić?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.