Oumuamua: Pored Zemlje će sutra proleteti svemirski objekat koji bi mogao biti najvažnije naučno otkriće

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Naučnici u potrazi za vanzemaljskim životom u svemiru podelili su sa javnošću jednu veoma uzbudljivu vest o objektu koji će sutra uveče proleteti pored Zemlje.

Ako pronađu nešto tako, to će se smatrati najvećim i najneočekivanijim naučnim otkrićem ikada. Sve i da nije u pitanju vanzemaljska letelica, objekat je svakako neobičan.

[adsenseyu5]

Naime objekat, koji su naučnici nazvali Oumuamua je dugačak oko 400 metara i deset puta uži. Putanja mu je prilično neobična – nije ga povukla gravitacija Sunca, a putem kojim se kreće napustiće i Sunčev sistem.

Ono što je veoma zanimljivo jeste da je ovo prvi posetilac za kojeg naučnici znaju i koji je u Sunčev sistem došao iz druge galaksije.

Na svemirskoj stanici pronađena živa bakterija vanzemaljskog porekla?

Neobičnost objekta intrigira naučnike koji se nadaju da je u pitanju artefakt vanzemaljske civilizacije jer njegov oblik odgovara tipu letelica koje bi se pravile za putovanja kroz svemir – mnogo prostora, malu mogućnost da ga udari kometa.

Misterija će biti rešena u sredu u 20 časova kada će Green Bank teleskop u Velikoj Britaniji locirati objekat. Analiziraće ga narednih deset sati i pokušati da uhvati signal ukoliko je u pitanju letelica. Sve i da ima signal jačine mobilnog telefona, teleskop će za manje od minut moći da ga registruje.

Šta je sad ovo: Dobro pogledajte vrata na svemirskoj stanici! – VIDEO

Šta još može biti?

Naravno, ne mora da znači da je u pitanju vanzemaljska letelica ili nešto što pripada nekoj drugoj civilizaciji.

[adsenseyu1]

Naučnici pri programu “Breakthrough Listen” su objasnili da može biti stena koja je otpala kada se neka planeta previše približila Suncu.

(Skandalozno.rs, Izvor: b92.net)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Oumuamua: Pored Zemlje će sutra proleteti svemirski objekat koji bi mogao biti najvažnije naučno otkriće"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.