Ovo je Nerdin Ibrić koji je sinoć napao policijsku stanicu u Zvorniku

Napadač

Nerdin Ibrić koji je u ponedeljak uveče ubio jednog policajca u Zvorniku, a dvojicu ranio, rođen je i živeo je u mestu Kučić Kula, kod Zvornika.

Nerdin Ibrić i njegova majka su bili među prvim Bošnjacima-povratnicima u mesto Kučić Kula koje je, nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma 1995. godine, pripalo Republici Srpskoj.

Posle terorističkog napada koji je izveo Nerdin policija Republike Srpske zajedno sa pripadnicima Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) u ponedeljak kasno uveče uhapsili su vođu vehabijskog pokreta iz kampa Cerkna Avdulaha Hasanovića, učesnika građanskog rata u Siriji i jednog od organizatora odlaska vehabija na ratišta i propovdenika iz Gornje Maoče.

Naime kako Kurir saznaje, Nerdin je bio Hasanovićev učenik i prošao je obuku u vehabijskom kampu u Cerskoj, ali nije otišao u rat u Siriji.

Hasanović se trenutno nalazi u Tuzli na saslušanju, posle čega će biti predat u nadležnost tužilaštva BiH.

Podsetimo Nerdin Ibrić je u ponedeljak u 19 sati došao automobilom ispred policijske stanice u Zvorniku, pucao iz puške i ubio jednog policajca na vratima. Potom je ušao u stanicu i nastavio da puca, a ranio je još dva policajca.

Ostali policajaci su zapucali prema Ibriću i ubili ga tokom razmene vatre.

(Kurir, foto: Printscreen Nezavisne novine)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Ovo je Nerdin Ibrić koji je sinoć napao policijsku stanicu u Zvorniku"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.