Ovo je PRVI SNIMAK najubojitijeg srpskog oružja! – VIDEO

Izložba

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković prisustvovali su danas na poligonu Nikinci pripremama pred predstojeću centralnu svečanost povodom Dana Vojske Srbije i Dana pobede “Čelik 2017”, koja će na tom poligonu biti održana u utorak, 9. maja.

Đorđević je najavio da će na svečanosti biti izvršeno bojevo gađanje sa artiljerijskim i raketnim naoružanjem, a biće prikazano i dejstvo tenkova, vazduhoplova, ali i pešadijskog naoružanja.

[adsenseyu5]

On je dodao da će u prikazima učestvovati pripadnici vojske i policije, dok će građani, putem televizijskog prenosa, moći da vide čime raspolaže Vojska Srbije, kao i mogućnosti novih proizvoda Odbrambene industrije Srbije.

– Veliki broj sredstava i njihovo dejstvo biće prikazani javnosti prvi put – naveo je Đorđević, a saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je dodao da će na svečanosti u Nikincima, pored pripadnika Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i MUP, prisustvovati i državni vrh, ministri u Vladi, predstavnici vojno-diplomatskog kora, kao i gosti iz inostranstva.

[adsenseyu1]

Centralnu svečanost “Čelik 2017” obeležiće atraktivan program, sa posebnim akcentom na prikaz dostignutog stepena razvoja naoružanja i vojne opreme iz razvoja Vojno-tehničkog instituta i privrednih društava iz grupacije Odbrambene industrije Srbije i Jugoimport SDPR-a, sa bojevim gađanjem.

Tom prilikom, biće prikazane performanse i mogućnosti sredstava među kojima su višenamenska oklopna vozila “Miloš” i “Lazar“, sistemi “Morava” i “Oganj“, samohodna haubica “NORA“. Biće prikazani i novi model modularne puške, univerzalna pokretna artiljerijska računarska stanica UPARS, a prvi put široj javnosti biće predstavljen i sistem “ALAS“.

U okviru programa, posvećenog prikazu osposobljenosti dela jedinica Vojske Srbije, biće izveden i prikaz rešavanja talačke situacije koji će zajedno realizovati pripadnici “Kobri” Vojske Srbije i Specijalne antiterorističke jedinice MUP. Program će upotpuniti i naleti vazduhoplova RV i PVO.

Budite prvi sa komentarom na članku "Ovo je PRVI SNIMAK najubojitijeg srpskog oružja! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.