Ovo je ubica sa Brankovog mosta – Marko Milićev

marko milićev, ubica, luka jovanović, mini kuper, brankov most

Marko Milićev (33), koji je usmrtio Luku Jovanovića 25. jula na Brankovom mostu, nalazi se u Turskoj, izjavio je Nebojša Stefanović, ministar policije.

On je danas u Palati Srbija ovim povodom održao uživo konferenciju za novinare na kojoj je otkrio identitet Lukinog ubice.

„Osumnjičeni je od ranije poznat policiji, između ostalog i zbog pokušaja ubistva, za šta je bio osuđen u Srbiji na tri godine i šest meseci. Tu kaznu je izdržao i 2011. izašao iz zatvora. Takođe je u Štutgartu je bio osuđen na dve godine i 2 meseca, a  i nekada se prezivao Marković. Sumnja se da je povezan sa narko grupama sa Zvezdare.

On nije uhapšen, ali očekujemo da će ga Turska izručiti u narednih nekoliko dana. On je koristio svoj pasoš prilikom prelaska granice“, naveo je ministar koji je potvrdio da je osumnjičeni bio na splavu „Lasta“, a zatim se sa saučesnicima uputio ka splavu „Fristajler“, kad je došlo do toga da kolima udari Jovanovića.

Nakon toga, uputili su se ka Trošarini gde su zaustavili taksi kojim su saučesnici otišli. Milićev im je podelio vizit-karte advokata u slučaju da ih policija traži i savetovao da ćute.

On je dodao da je za ovo krivično delo zaprećena kazna od osam godina robije.

Luka Jovanović

„Suvozač u kolima mini kantrimen, za kojima se još uvek traga, bila je Dana Manevski, drugoosumnjičeni je Bratislav Vesović. Pored njih saučesnici su još i Tamara Bogdanović, Milica Novaković, Saša Janković i Nikola Lepen“, rekao je ministar dodajući da je protiv ukupno šest osoba podneta krivična prijava za nepružanje pomoći povređenom licu. Oni su privedeni i određeno im je zadržavanje do 48 sati, a za delo koje su počinili zaprećena je kazna do pet godina robije.

„U toku je saslušanje još jedne osobe“, dodao je Stefanović dodajući da je osumnjičeni Milićev od saučesnika tražio da ćute o ovom slučaju.

„Sve činjenice u ovom slučaju su nepobitno utvrđene“, dodao je Stefanović rekavši da su pregledane hiljade video materijala sa benzinskih pumpi i drugih bezbednosnih kamera uključujući one sa graničnih prelaza.

„Zahvalan sam porodici Luke Jovanovića za sve što su izdržali. Znam da ovo nije velika uteha za njih, ali jeste malo olakšanje to što znamo ko je odgovoran za smrt njihovog sina i što će uskoro biti priveden pravdi“, naveo je Stefanović.

Podsetimo, Luku Jovanovića je udario automobil dok je s još nekoliko prijatelja pokušavao da pomeri svoj automobil koji je bio u kvaru.

(Kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ovo je ubica sa Brankovog mosta – Marko Milićev"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.