Ovo su najnovije i verovatno poslednje KVOTE U KLADIONICAMA za beogradske izbore

Glasanje

foto: Tanjug

Siniša Mali je glavni favorit za gradonačelnika, SNS će imati više od 40 odsto glasova, a šest stranaka će preći cenzus, pokazuju najnovije i praktično poslednje kvote u kladionicama.

Izborna tišina stupa na snagu u ponoć između četvrtka i petka što znači da “bukmejkeri” u narednih 48 sati verovatno neće mnogo menjati koeficijente u vezi sa lokalnim izborima u Beogradu koji će se održati u nedelju.

Prema poslednjim procenama kladionica, pored naprednjaka najviše glasova dobiće koalicija sa bivšim gradonačelnikom na čelu koji uživa podršku oko 16 procenata, dok je na trećem mestu predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić sa oko 10 odsto glasova.

Kada je reč o kandidatima za gradonačelnika, najveće šanse daju se aktuelnom prvom čoveku grada Siniši Malom. Poređenja radi, kvota da će gradonačelnik ostati isti i posle izbora je svega dva u “Meridijanu”, a 2,6 u “Mozzartu”. To znači da na 1.000 uloženih dinara dobitak u slučaju reizbora Malija je u najboljem slučaju 2.500 dinara.

foto: RAS/RAS Srbija

Sudeći po koeficijentima u ove dve kladionice, drugi favorit je predsednica opštine Savski venac Irena Vujović sa kvotom između 2,5 i 3,5, dok je aktuelni gradski menadžer Goran Vesić na trećem mestu sa koeficijentima – tri, odnosno 4,5.

Kada je reč o nestranačkim ličnostima, sa SNS liste najveće izglede za mesto gradonačelnika daju se direktoru Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj Zoranu Radojičiću, pa direktorki Beogradskog festivala igre Aji Jung. Od opozicionih kandidata najbliži funkciji prvog čoveka grada su Dragan Đilas, odnosno Aleksandar Šapić, čije kvote variraju od 4,5 do sedam u zavisnosti od kladionice.

foto: RAS/RAS Srbija

Pored SNS-a, koalicije oko Đilasa i liste Šapića cenzus će, prema bukmejkerima preći još tri koalicije: DS-SDS-NOVA-ZEP, zatim SPS-JS i DJB-Dveri. Blizu ulaska u Skupštinu Beograd su i radikali s tim što je procena da, ipak, neće doći do potrebnih pet odsto glasova.

Ostale izborne liste su daleko ispod cenzusa, a najmanju podršku ima Ruska stranka – svega 0,1 odsto.

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Ovo su najnovije i verovatno poslednje KVOTE U KLADIONICAMA za beogradske izbore"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.