PACOLI TUŽIO ŠEFA SRPSKE DIPLOMATIJE: Borim se da dobijem priznanja Kosova, a Dačić mi podmeće nogu!

Srbija

Foto: printscreen/youtube

Tzv. kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, na nedavno održanom neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova “zapadnobalkanske šestorke” u Sarajevu, tužakao je šefa srpske diplomatije Ivicu Dačića da mu stalno “podmeće nogu”.

Kako “Novosti” saznaju, on je u trenutku kada je potpredsednik naše vlade tokom radnog ručka izašao da razgovara sa novinarima iskoristio priliku i kolegama rekao:

– LJudi sa Kosova su mladi, a ne mogu slobodno da putuju. Srbija pravi probleme svaki dan. Putujem i borim se da dobijem priznanja Kosova, a Ivica ih sruši.

Pacoli je krenuo da nabraja kako “Srbija blokira Kosovo u slobodnom kretanju robe, da postoji problem i sa Bosnom i Hercegovinom, jer su ljudima sa Kosova potrebne vize”.

– Nemamo ni direktan kontakt sa Evropskom unijom, jer smo okruženi Srbijom, Makedonijom i Albanijom – govorio je Pacoli koji je, prema izvorima “Novosti”, jedino bio zadovoljan namerama Srbije da gradi auto-put preko Kosova i Metohije do Tirane.

Inače, “rat” Dačića i Pacolija traje već dugo, a sukob je buknuo kada su Burundi, Surinam i Gvineja Bisao povukli priznanja Kosova.

Kosovski političar je “prozivao” našeg šefa diplomatije Ivicu Dačića da je mali kako bi se suprotstavio nezavisnosti Kosova, a šef srpske diplomatije mu je odgovorio da je “nervozan, jer im ne ide baš kako su planirali i kako su platili”. On je i pitao “velikog” Bedžeta Pacolija zašto nisu postali članovi Uneska ili Interpola.

UPOZORENJE MIROSLAVA LAZANSKOG: Brine me mogućnost da se Rusija i SAD sukobe u Siriji

Novi pokušaj

Posle tri neuspele sednice na kojima nije bilo dovoljno glasova za demarkaciju sa Crnom Gorom, kosovska skupština zasedaće ponovo sutra. Mediji u južnoj srpskoj pokrajini spekulišu da je navodno ovoga puta obezbeđeno dovoljno “ruku” i bez predstavnika Srba.

(Skandalozno.rs/Izvor: večernje novosti)

Budite prvi sa komentarom na članku "PACOLI TUŽIO ŠEFA SRPSKE DIPLOMATIJE: Borim se da dobijem priznanja Kosova, a Dačić mi podmeće nogu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.