PALMA: Prihvatiću da budem MINISTAR u novoj Vladi

Jagodina

Foto: wikipedia

“Ako trebam novoj vladi prihvatiću da budem ministar”, rekao je on za “Kurir” i dodao da nije političar opšte prakse ali da se razume u sve.

Kazao je i da je ranije odbio Vučićevu ponudu za ministarsku funkciju i da je pokazao da mu ne treba funkcija da bi radio za Srbiju.

Ocenio je da je saradnja JS i SPS dobra i da nema razloga da se ona ne nastavi. Ta koalicija je, kako kaže, uvek spremna za vanredne izbore.

“To što dosad mi nismo tražili ministarska mesta ne znači da smo ljubomorni na SPS i Dačića što oni imaju ministre. Posle sledećih izbora možda se desi da i JS ima nekog ministra”, rekao je Marković.

Na pitanje da li misli da je pogrešio što nije podržao izbor Ane Brnabić za premijerku pre skoro godinu i po dana, on kaže da se njegovo mišljenje nije promenilo.

Upitan kako ocenjuje rad premijerke, Marković kaže da se ne bavi njenim radom i da je vlada kolektivni organ.

“Cenim Vučićev rad. Vučić daje ideje, obezbeđuje sredstva, pravi međunarodne kontakte, zahvaljujući njemu ugled Srbije je poboljšan”, naveo je on.

Marković kaže i da rešenje problema Kosova vidi onako kako to rade Vučić i Dačić.

“Sve smo probali, ali važno je da ne želimo da damo sve, a ništa da ne dobijemo. Jesmo za kompromisno rešenje, ali ne da se prizna nezavisnost KiM”, istakao je on.

Bolton Lavrovu uz osmeh: Makedonija je vrlo komplikovana država

Kaže i da nije neki optimista da će se rešenje kosovskog čvora rešiti u skorije vreme.

“Kad bi sada pitali Vučića i Dačića šta, ni oni ne znaju više šta, zato što su prevareni. Čekamo neko vreme da ta međunarodna zajednica jednom shvati da je Srbija ispunila sve međunarodne obaveze i da kaže kosovskim Albancima da moraju da poštuju i ispune ono što su potpisali u Briselskom sporazumu”, rekao je on.

(Skandalozno.rs/Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "PALMA: Prihvatiću da budem MINISTAR u novoj Vladi"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.