PANIKA: Juče su se u Sjedinjenim Američkim Državama dogodile čudne stvari!

Advertisement

Ilustracija

Juče su se u Sjedinjenim Američkim Državama dogodile čudne stvari zbog čega je dosta njenih građana smatralo da je došlo vreme za paniku.

Većina njih nije bila svesna šta se sve događa dok mediji nisu nabrojali par činjenica koje su se dogodile u sredu, a koje su uticale na veliki broj ljudi.

Naime, prvo je došlo do zastoja u avionskom saobraćaju.

Veliki broj aviona nije dobio dozvolu za letenje jer je Američka kontrola letenja imala problema sa softverom i hardverom koji koordiniše letovima, a koji se koriste na nekoliko stotina aerodroma širom SAD.

http://twitter.com/airlivenet/status/618767056897445889/photo/1

Avioni su bili prizemljeni, putnici su čekali na aerodromima ili na pistama u letelicama. Ali, ostali prevoznici, sem najvećeg američkog prevoznika “Junajted erlajnsa”, mogli su neometano da lete. Zabrana je podignuta u 9.45 sati ujutru po lokalnom vremenu.

Druga situacija koja je juče pogodila SAD je pad berze u Njujorku. Nešto posle 11.30 časova po njihovom vremenu, trgovanje na njujorškoj berzi iznenada je obustavljeno.

Na svim monitorima bila je prikazana poruka “nema cene”. Pretpostavlja se da je do problema došlo zbog kompjuterske greške.

http://twitter.com/BRubinCNBC/status/618813255809638400/photo/1

Pre zaustavljanja trgovanja, američki indeksi su bili u padu usled zabrinutosti investitora o sposobnosti Kine da zaustavi tamošnji pad.

Ali, to nije sve. Juče je u prestonici SAD, Vašingtonu, misteriozno ostalo bez struje 2.500 ljudi.

Odmah nakon pada njujorške berze, sajt lista “Vol strit žurnal” prestao je da radi.

– Izvinjavamo se zbog neprijatnosti – stajalo je na naslovnoj strani sajta.

Takođe, u toku dana, objavljeno je da se sajt “Disolv” gasi zauvek. On se bavio filmskom kritikom i vestima o savremenim i klasičnim filmovima.

http://twitter.com/YourAnonNews/status/618848491515699200/photo/1

Nakon svih ovih poteškoća koje su zadesile Amerikance, Anonimusi su na Tviteru objavili poruku sa linkom ka seriji “Ofis” i nepristojnom porukom.

Ali, nisu se oglasili i preuzeli odgovornost za ove napade.

Da li je ovo samo slučajnost ili se sprema nešto veliko, saznaćemo u narednih nekoliko dana.

(telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "PANIKA: Juče su se u Sjedinjenim Američkim Državama dogodile čudne stvari!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.