Paprene kazne: Pušenje u kolima bi moglo da vas košta i do 1.500 evra

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Zakon protiv pušenja koji podrazumeva velike kazne za vozače i putnike u slučaju kršenja, uskoro bi mogao da stupi na snagu u Grčkoj.

Taksisti, vozači autobusa, javni i privatni vozači koji se ne pridržavaju ovog zakona moraće da plate posebno visoke kazne.

Vozači koji krše zakon o pušenju biće kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od 1.500 evra i oduzimanjem vozačke dozvole na mesec dana. Takođe, ako u vozilu bude maloletno dete mlađe od 12 godina, novčana kazna iznosi 3.000 evra.

Novčanom kaznom u iznosu od 1.500 evra kazniće se putnik koji puši, bez obzira da li je vozač, zbog kršenja zabrane pušenja maloletnika (mlađih od 12 godina). Shodno tome, vozačima koji se ne pridržavaju pravila biće oduzeta vozačka dozvola čak i ako sami nisu učinili prekršaj, već putnik.

Prema novom zakonu protiv pušenja za koji se zalažu određena udruženja, ni elektronske cigarete ni višenamenski biljni proizvodi za pušenje nisu izuzeti.

Grčka policija bi u tom slučaju vršila provere na ulicama kako bi utvrdila kršenje i izvršila navedene administrativne kazne.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Paprene kazne: Pušenje u kolima bi moglo da vas košta i do 1.500 evra"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.