Parada povodom Dana pobede u Nišu: Defilovalo 4.000 pripadnika vojske i policije, đavolje kočije nadletale grad – VIDEO

Vojna parada

Vojna parada u Nišu – foto: Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ocenio, nakon prikaza Vojske Srbije i MUP-a na paradi „Odbrana slobode“, da su trud, marljivost i obučenost vojske i policije vrlo dobri.

U prikazu je učestvovalo više od 4.000 vojnika i policajaca, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 letelica.

„Veliko vam hvala za ovaj veličanstveni dan. Na impresivan način smo obeležili Dan pobede nad fašizmom i pokazali još jednom kako vraćamo dug onima koji su stvorili slobodu. Srbija je slobodna zemlja i neće nikome dozvoliti da njena sloboda bude ugrožena“, istakao je on.

Vučić je poručio vojnicima i policajcima da je Srbija ponosna na njihov trud, marljivost i obučenost.

Program prikaza počeo je intoniranjem himne „Bože pravde“, obuhvatio je svečani defile pešadijskog ešalona, defile motorizovanog ešalona, nalet vazduhoplovnog ešalona i padobranski desant.

Raport predsedniku i vrhovnom komandantu Vojske Srbije podneo je major VS Miša Živković, nakon čega je Vučić izvršio smotru počasne Garde.

Prisutnima se, u ime Vojske Srbije, obratio general-potpukovnik Milosav Simović, koji je predstavio tok parade.

Program prikaza je počeo padobranskim desantom koji su izveli pripadnici Specijalne brigade Vojske Srbije, nakon čega su u defileu nastupili pešadijski, motorizovani i vazduhoplovni ešalon.

Deo pešadijskog ešalona činili su i veterani vojske i policije.

Uz učešće oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova građani su mogli da vide i borbena vozila pešadije, tenkove, borbena vozila „Hamer“, artljerijske sisteme „Oganj“, borbena vozila „Lazar“, artiljerijska oruđa „Nora“, PVO sisteme, oklopna vozila žandarmerije, policijska vozila i savremeno naoružanje i opremu po projektima „1.500“ i „1.500+“.

Premijerno je prikazan i modernizovani ruski tenk T-72, koji će Srbija dobiti na osnovu vojno-tehničkog sporazuma s Rusijom.

Na nebu su danas bili i osam „migova 29“, osam „orlova“ i G4 školski avion, bombarderi, lovci, helikopteri MI 35.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com/kurir.rs)

1 komentar na "Parada povodom Dana pobede u Nišu: Defilovalo 4.000 pripadnika vojske i policije, đavolje kočije nadletale grad – VIDEO"

  1. Sranje od parade dali su nas toliko unistili ,ja sam ratnik1991 znam tenk uprste m 84 ,posada Rusije ,ja sam se obucavao na T72 u Zaluzanima kao vojnik 1991

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.