PAŽNJA: Sa Sunca na Zemlju stiže intenzivna solarno geomagnetska bura, očekuje nas…

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Intenzivna solarno geomagnetska bura najavljena je za period između 6. i 7. septembra, a ona može dovesti do neregularnosti u radu satelitskih i komunikacionih sistema, elektro-mreže i distributivnih sistema, mobilne telefonije, GPS tehnologija, radarskih sistema i sistema za navigaciju, saopšteno je danas iz Republičkog geodetskog zavoda.

Kako se navodi, ovu najavu solarne i geomagnetske bure treba iskoristiti kao povod za preduzimanje određenih mera, a geomagnetska opservatorijska merenja potrebno je izvoditi po posebnom režimu rada.

[adsenseyu5]

Takođe, moguće su neregularnosti ili smetnje u radu uređaja i instrumenata za praćenje geoprostornih podataka, a geoefektivnost solarne i geomagnetske bure može imati uticaja na promene meteoroloških parametara i na formiranje vremenskih prilika.

Navodi se da bioritmička, radna i fizička aktivnost meteoropata i hipersenzitivnih ljudi mora biti prilagođena situaciji, kao i da se moraju pratiti uputstva i preporuke medicinskih ustanova.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "PAŽNJA: Sa Sunca na Zemlju stiže intenzivna solarno geomagnetska bura, očekuje nas…"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.