Plamen guta magacine u Makišu – VIDEO

Požar u Makišu

Rano jutros je izbio požar u magacinskom prostoru “DM”-a u Makišu, a prema prvim informacijama nema povređenih.

Komandant beogradske vatrogasno spasilačake brigade, Mile Jovičić, rekao je da će se situacija na terenu neprestalno prati jer je vatra zahvatila u velikom obimu proizvode kućne hemije.

Reč je o velikom magacinskom prostoru površine 3.000 kvadratnih metara, a u toku je gašenje požara koji je izbio oko četiri sata jutros.

Na mestu požara nalazi se 60 vatrogasaca-spasilaca, 20 vatrogasnih vozila, vatrogasni brod, deset vozila JKP Beograd.

[adsenseyu4]

Kako saznajemo, u požaru je zahvaćen i magacin kompanije Telekom pun vredne robe.

– U požaru nije bilo povređenih ni nastradalih, nisu ugroženi ljudski životi. Ovo je zaista veliki požar. Samo gašanje je jako otežano zbog različitih materijala koji se nalaze unutar magacina – rekao je Marić.

 

On je istakao da su vatrogasne ekipe “nadomak gašenja požara”, kao i da su na terenu i toksikološke ekipe.

 – Toksikološke ekipe Gradskog zavoda za javno zdravlje su takođe tu. Utvrđeno je da nema opasnosti za vatrogasce, ni građane. Naše ekipe požar gase od 4 sata jutros. Kada smo stigli vatra je već progutala preko 500 kvadrata magacina – objasnio je Marić.

Iz Toksikološke ekipe kažu da su merenja pokazala nema opasnosti po zdravlje građana i okolinu.

– Merili smo zagađenje i sa lica mesta, ali i sa 300 metara udaljenosti, pa čak i u Ugrinovcima. Vetar je oblak pun zagađujućih materija odneo ka Obrenovcu, ali zgravlje ljudi nije ugroženo i sve je po kontrolom – rekli su iz Toksikološke ekipe i dodali da su se u magacinu nalazila sredstva za kućnu higijenu i drugi različiti proizvodi.

[adsenseyu1]

Mile Jovičić, šef Vatrogasaca rekao je da je gašenje požara i dalje otežano.

– Gašenje ne ide lako jer je ceo magacin prekriven limenim krovom, pa ne možemo da priđemo žarištu – rekao je on.

Prema njegovim rečima, na delu magacina zahvaćenih vatrom pala je i krovna konstrukija, a stakla su popucala od toplote što, uz dim dododatno stvara teškoće u radu.

– Požar u Makišu, koji je zahvatio oko 3.000 kvadratnih metara magacinskog prostora, koji je u vlasništvu više privatnih kompanija, “presečen” je i sprečeno je njegovo širenje – izjavio je Marić.

Reporter “Blica” kaže da je na terenu sada manji broj vatrogasaca, ali da je plamen i dalje veliki, kao i da se povremeno čuju eksplozije i pucanja stakala na magacinu.

Požar su primetili radnici obezbeđenja magacina oko 4 sata jutros, i odmah su pozvali vatrogasne ekipe.

– Celu noć smo ovde. A bićemo i ceo dan i celu noć večeras kako bi kontrolisali situaciju. Imamo dovoljno vode. Tu su i gradska preduzeća da nam pomognu. Po mojim procenama veliki dim koji se širi, smanjiće se do 14 sati – rekao je Marić i dodao da je najveći problem prilikom gašenja dobaciti vodu do žarišta jer je u pitanju veliki magacin.

Kako je objasnio, reč je o prostoru od oko 3.000 kvadratnih metara u kome se uglavnom nalazi kućna hemija i zbog toga su se mogle čuti i eksplozije.

Marić je precizirao da je rano jutros od 05.00 časova požar bio izuzetno veliki i da je povećana koncentracija dima, a da će potrajati akcija dogašivanja.

(Blic, Agencije, foto: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Plamen guta magacine u Makišu – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.