PLANETA SE TRESE: Trampov pomoćnik u Moskvi dogovarao UKIDANJE SANKCIJA RUSIJI!

Advertisement

Ilustracija

foto: Rojters/AP

Donald Tramp još nije inaugurisan, ali članovi njegovog štaba uveliko sprovode njegova naređenja i uspostavljaju poslovne i diplomatske kontakte širom sveta.

Bivši kongresmen iz američke države Džordžije Džek Kingston, jedan od pomoćnika Donalda Trampa, boravio je u Moskvi gde je sa ruskim biznismenima razmatrao mogućnost ukidanja sankcija Rusiji.

[adsenseyu5]

Kingston je izjavio da se nije sastajao ni sa ruskim zvaničnicima ni sa američkim diplomatama, već da je samo održao konsultacije sa tamošnjim biznismenima, kako ruskim, tako i američkim, pri čemu je pripremao teren za dublju saradnju.

Američki mediji naveli su da bi takva saradnja mogla da dođe kao plod eventualnog ublažavanja ili čak potpunog ukidanja sankcija, o čemu je Tramp već pričao tokom svoje kampanje.

Razlog za to bio bi i taj što u Rusiji ima dosta stranih kompanija, koje zbog sankcija trpe posledice.

Donald Tramp bi mogao da razmotri sankcije. One su na snazi već dovoljno dugo. Tramp ne mora da se vodi Obaminom spoljnom politikom, što mu daje mogućnost za novi list. Sada je vreme da na scenu stupi biznis i odigra svoju ulogu u mekoj diplomatiji – rekao je Kingston za “NPR”.

[adsenseyu1]

Iako je u Moskvu putovao kao privatno lice, u biografiji bivšeg kongresmena Džordžije na sajtu Američke trgovinske komore u Rusiji nije skrivano da je tesno povezan sa Donaldom Trampom i njegovim potredsednikom Majkom Pensom, kao i to da je aktivno učestvovao u Trampovoj kampanji.

– Bio sam vojnik u bunkeru, a ne general koji raspoređuje trupe – rekao je Kingston o svojoj ulozi, pošto je gostovao na CNN-u po povratku iz Moskve.

Trampov prelazni tim za sada nije dao komentar o Kingstonovoj posetu Rusiji. Podsetimo, SAD su uvele oštre ekonomske sankcije Rusije nakon početka rata u Ukrajini, i dodatno ih podigle pošto je Rusija anektirala Krim.

[adsenseyu1]

Pod uticajem restriktivnih mera je i jedan broj ruskih banaka i preduzeća i državnih službenika, izvoz američkih proizvoda, tehnologija i usluga na Krim je zabranjen, a američke investicije na teritoriji poluostrva su van zakona.

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "PLANETA SE TRESE: Trampov pomoćnik u Moskvi dogovarao UKIDANJE SANKCIJA RUSIJI!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.