POČINJE: Evo kako će se meriti da li ste prekoračili prosečnu BRZINU

Kontrola

foto-ilustracija: MUP Srbije

Policija je apsolutno spremna za početak kažnjavanja vozača koji prekorače prosečnu brzinu na autoputu i od ponedeljka kreće sa prvom deonicom, izjavio je danas direktor policije Vladimir Rebić.

“Vozači treba da budu svesni da se ograničenja moraju poštovati i da se ne isplati žuriti negde, jer će ih na ovaj ili onaj način stići zaslužena kazna”, rekao je Rebić.

[adsenseyu5]

Policija je, kaže njen direktor, zahvaljujući dobroj saradnji sa JP “Putevi Srbije”, uspela da postojeće resurse tog preduzeća iskoristi da pribavi potrebne podatke, a to su vreme ulaska na određenu naplatnu rampu i vreme izlaska.

“Taj put smo izmerili, pređeni put se deli sa vremenom, imamo jasan pokazatelj kolika je prosečna brzina i mi ćemo praktično od ponedeljka te podatke pribavljati od ‘Puteva Srbije‘ i dostavljati ih na kućne adrese građana, a kada se radi o stranim državljanima, oni će se na licu mesta zaustavljati, saopštavaće im se prekršaj i u skladu sa učinjenim prekoračenjem voditi prekršajni postupak ili izricanje novčane kazne na licu mesta”, kaže Rebić.

BIZARNO: Austrougarski vojnik je ušao u kuću u VALJEVU i na zidu video sliku svojih roditelja!

Podseća da za to postoji zakonsko ovlašćenje, još od 2009. godine kada je donet Zakon o bezbednosti saobraćaja, koji predviđa i mogućnost merenja prosečne, odnosno srednje brzine.

Činjenica je, iznosi Rebić, da se u Srbiji godišnje otkrije oko milion prekršaja, kao i da su “naravno svi svesni da ih ima mnogo više” i da saobraćajna policija u tom smislu pokušava da sankcioniše najteže prekršaje, koji doprinose većem stradanju.

[adsenseyu1]

“Tako ćemo raditi i u slučajevima prekoračenja srednje brzine. Što se tiče povećanja ograničenja brzine, mi sada moramo poštovati važeće propise, koji kažu da je dozvoljena brzina na autoputu 120 km/h. Svakako ćemo u prvom trenutku procesuirati najpre one vozače koji su učinili najveća prekoračenja.

To činimo i na drugim mestima gde merimo brzinu”, rekao je Rebić.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "POČINJE: Evo kako će se meriti da li ste prekoračili prosečnu BRZINU"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.