Podrška Srbiji: Vatikan protiv ponovnog razmatranja zahteva za prijem Kosova u Interpol

Vanredno stanje

Vatikan – foto: pixabay.com

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Svete Stolice u Beogradu, nuncijem Lučanom Surijanijem o argumentima Republike Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za prijem u članstvo u Interpol.

Popović Ivković je zahvalila Svetoj Stolici na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, Popović Ivković je istakla da ponovnim zahtevom za članstvo u Interpolu, imajući u vidu prošlogodišnju odluku Generalne skupštine da to odbije, Priština pokazuje nepoštovanje prema ovoj međunarodnoj policijskoj organizaciji i da iznova pokušava da je politizuje.

– Prijem takozvanog Kosova u Interpol imao bi nesagledive posledice po ovu profesionalnu policijsku organizaciju i njene članice – naglasila je Popović Ivković.

Nuncije Surijani istakao je da je Sveta Stolica na strani međunarodnog prava, da u potpunosti razume poziciju Republike Srbije, dodavši da dijalog dve strane mora da postoji.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Podrška Srbiji: Vatikan protiv ponovnog razmatranja zahteva za prijem Kosova u Interpol"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.