Pogledajte kako izgleda direktan okršaj ruskih vazdušnih snaga sa teroristima! – VIDEO

Ilustracija

Rusija ne prestaje vojnu akciju ka Siriji, koja traje već nekoliko dana. Zajedno sa helikopterima tu su i avioni koji neprestano gađaju pozicije terorista Islamske države, prenosi kanal „Rusija 24″.

Ruski helikopteri zajedno s avionima gađaju pozicije terorista Islamske države u Siriji, saopštio je u petak televizijski kanal „Rusija 24″, koji je u programu prikazao odgovarajuće video kadrove.

Informacija o udarima s helikoptera pojavila se prvi put. Prema rečima voditelja, video je televizijski kanal dobio od sirijske vojske.

Ranije je Ministarstvo odbrane, govoreći o vazdušnim napadima Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije na objekte Islamske države, spomenulo da se primenjuju isključivo avioni, ukazujući da se helikopteri koriste za zaštitu aerodroma i za izviđanje.

https://www.youtube.com/watch?v=iekVhCTe7ts

Predstavnik Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije Igor Klimov saopštio je da su u Siriji jurišni helikopteri mi-24 i transportno-borbeni helikopteri mi-8AMTŠ.

[adsenseyu1]

Mi-24 naoružani su avijacionim raketama – svaki helikopter nosi četiri bloka od po 20 raketa. Pored toga helikopter je opremljen navođenim raketama i 30-milimetarskim topom.

Mi-9AMTŠ je takođe opremljen avijacionim raketama i namenjen je za potragu i spasavanje, kao i za izviđanje okoline aerodroma. Posade ovih helikoptera opremljene su naočarima za noćno osmatranje, što im omogućava da noću lete i na relativno malim visinama – pet do deset metara nad ravnom površinom.

(BKTWNews)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Pogledajte kako izgleda direktan okršaj ruskih vazdušnih snaga sa teroristima! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.