Pogledajte kako izgleda ruski razarač podmornica! – VIDEO

"Ubica podmornica"

printskrin: Youtube/RT

Ruska mornarica je omogućila novinarima obilazak razarača klase “Udaloj” za borbu protiv podmornica, koji je raspoređen u sirijskoj luci Latakiji da pomogne drugim ruskim ratnim brodovima na njihovoj mediteranskoj misiji.

Viceadmiral Kulakov“ je jedna od osam fregata te klase, koja je trenutno u službi u Ruskoj mornarici, preneo je Sputnjik.

Njena glavna svrha je da otkrije i uništi neprijateljske podmornice, što znači da je njena sadašnja uloga u sirijskom raspoređivanju više od sporedne.

Dok čuva rusku flotilu Latakije, brod otkriva i prati nekoliko stranih podmornica na izviđačkim misijama van sirijske obale, ali nije bio angažovan u borbenim misijama.

[adsenseyu1]

Helikopter za traganje i spasavanje “Kamov” Ka-27PS “Viceadmirala Kulakova” spreman je da odgovori na vanredne situacije na morima.

Ranije je medijima bilo dozvoljeno da posete vazduhoplovnu bazu Hmejmim južno od Latakje, sa koje lete ruski avioni, i razarač raketa “Moskva”.

Pogledajte video:

(Tanjug)

[adsenseyu1]

2 komentara na "Pogledajte kako izgleda ruski razarač podmornica! – VIDEO"

  1. Malo ste se zabunili. To na fotografiji nije razarac klase ”Udaloj”, nego raketna krstarica ”Moskva” (nekadasnja ”Slava”). Ipak, tu je video klip, za svaki slucaj. 😉

  2. To na fotki nije ”Udaloy”, nego bivsa raketna krstarica ”Slava”. Sad se zove ”Moskva”. Imate na netu masu fotki razaraca Udaloj, mogli ste da skinete barem jednu. Ne mali propust. Pozz.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.