Pokušan atentat na predsednika vlade Donjecke republike!

Zaharčenko

U Donjecku je danas pokušano ubistvo premijera Donjecke Narodne Republike (DNR) Aleksandra Zaharčenka, javile su danas ruske agencije.

U pokušaju ubistva ranjen je njegov vozač, a Zaharčenko je nepovređen, javio je Itar-Tass, pozivajući se na izvore u DNR.

Pozivajući se na člana Saveta za bezbednost DNR Sergeja Kavtaradzea, Interfaks je javio da je pucano na Zaharčenkov automobil.

– Zaharčenko je živ i zdrav. Pucano je na njegovo vozilo – rekao je on.

Ruske agencije podsećaju da je 7. juna u Donjecku ubijen jedan od pomoćnika predsednika skupštine DNR Denisa Pušilina, Maksim Petruhin, a nekoliko dana kasnije kod zgrade oblasne administracije eksplodiralo je Pušilinovo vozilo i poginulo je nekoliko ljudi.

U maju su predstavnici ustanika samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) saopštili da je pokušano ubistvo na lidera LNR Valerija Bolotova, koji je ranjen i smešten u bolnicu.

Zaharčenko sa činom majora maja 2014. godine bio je imenovan za vojnog komandanta Donjecka a posle toga je bio na dužnosti zamenik ministra policije DNR, lično je učestvovao u borbama i bio ranjen.

Predsednik vlade DNR postao je 7. avgusta, pošto je ostavku podneo Aleksandar Borodaj, ističući da je potrebno “formirati jedinstvenu vojnu komandu republike, ostvariti pobedu na frontu”.

(Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Pokušan atentat na predsednika vlade Donjecke republike!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.