Pol Herc iz NASA otkrio: Na Jupiterovom satelitu Evropa IMA ŽIVOTA?! – VIDEO

Misterija

foto: pixabay.com

Američka svemirska agencija objavila je večeras da snimci koje je načinio teleskop “Habl” dokazuju da na Jupiterovom satelitu Evropa postoji okean ispunjen vodom, koji se nalazi ispod nekoliko kilometara debelog sloja leda.

Naučnici su naveli da je moguće i postojanje vode na površini Evrope, kao i da su našli moguće dokaze o postojanju vode i na drugim Jupiterovim prirodnim satelitima.

Pol Herc, direktor odeljenja za astrofiziku, rekao je da je zadovoljan otkrićem i da će napokon na pitanje da li postoji život izvan Zemlje moći da ponudi naučni odgovor.

– Gde god ima vode na Zemlji, ima i života i hranjivih materija, a s obzirom da je voda pronađena na Evropi, to znači da tamo ima i života – smatra Herc.

[adsenseyu5]

On je naveo da je ovaj događa pojačao uverenje da se voda i hranljive materije iz skrivenih okeana na Evropi, mogu naći i na njenoj površini i da će NASA proučiti mogućnost sletanja na Jupiterov satelit, kako bi izvršila dodatna istraživanja.

foto: NASA

Masivni vodeni okeani iz unutrašnjosti meseca, kako se veruje, imaju toliku snagu da se voda redovno izbacuje na njegovu površinu. Otkriće je omogućeno ultra-ljubičastim kamerama koje su popravljene 2009. godine.

[adsenseyu1]

Prošle sedmice, NASA je najavila da će održati telefonsku konferenciju na kojoj će obelodaniti iznenađujuće aktivnosti koje se dešavaju na Evropi, jednom od 67 Jupiterovih prirodnih satelita.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Pol Herc iz NASA otkrio: Na Jupiterovom satelitu Evropa IMA ŽIVOTA?! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.