Policija uhapsila jutros 49 osoba osumnjičenih pre svega za zloupotrebu službenog položaja u državnim organima!

Ilustracija

foto: Tanjug

Pripadnici MUP uhapsili su jutros 49 osoba osumnjičenih za više koruptivnih dela, a pre svega za zloupotrebu službenog položaja u državnim organima, a za dve osobe se intenzivno traga.

Kako je izjavio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, protiv 25 osoba policija je podnela krivične prijave u redovnom postupku .

“Sva ova lica su od 2007. do danas počinili više krivičnih dela i oštetili budžet Srbije, AP, više privrednih subjekata i fizičkih lica u iznosu od oko 7, 6 miliona evra”, rekao je Stefanović.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

On je naveo da se među uhapšenima, u više gradova Srbije nalaze rukovodioci zaposleni u Ministarstvu finansija, Poreskoj upravi, nekadašnjem Ministarstvu zaštite životne sredine i prostornog planiranja, funkcioneri lokalnih samouprava, javnih preduzeća, Puteva Srbije, EPS-u, Poštama Srbije, ElektroKosmetu, kao i 12 saobraćajnih policajaca.

“Ovo je još jedan pokazatelj da policija neće stati u obavljanju ovog posla zajedno sa nadležnim tužilaštvima, i pokazaćemo da Srbija može da bude potpuno ozbiljna, poštena i pravična zemlja”, rekao je Stefanović.

(Tanjug)

1 komentar na "Policija uhapsila jutros 49 osoba osumnjičenih pre svega za zloupotrebu službenog položaja u državnim organima!"

  1. Kad cete da pocnete da hapsite u opstini Boljevac lopove koji vec decenije kradu drzavni budjet pocevsi od predsednika opstine Boljevac

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.