Pomeren datum otvaranja auto-puta od Obrenovca do Ljiga: “Stajaću im nad glavom”

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Autoput od Obrenovca do Ljiga u dužini oko 63 kilometra biće završen i pušten u saobraćaj do 15. avgusta.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović obišla je celu trasu sve tri deonice tog dela Koridora 11, Obrenovac – Ub, Ub – Lajkovac i Lajkovac – Ljig i razgovarala sa izvođačima radova i nadzorom.

Do tada ću im stajati nad glavom, sve dok taj rok ne bude ispoštovan“, rekla je Mihajlović novinarima i dodala da su te deonice trebalo da budu otvorene za Vidovdan, 28. jun, ali da je rok pomeren, pre svega, zbog kišovitog aprila i maja.

Mihajlović je naglasila da će sa otvaranjem tog autoputa, Srbija dobiti otvoren ceo autoput od Obrenovca do Preljine kod Čačka u dužini od 103 kilometra i da će to mnogo značiti za građane i privredu zemlje.

Zaobilazimo najkritičniji deo Ibarske magistrale, koju svi zovemo magistrala smrti“, dodala je ministarka.

Istakla je da se je od Obrenovca do Ljiga ostalo još da se završi sanacija autoputa na deonici Ub – Lajkovac koja je pravljena od, kako je rekla, gline i blata i da se završi opremanje tunela Brančić kod Ljiga.

“Završava se u decembru i deonica Koridora 11 Surčin – Obrenovac. Takođe, dogovaramo već sledećeg nedelje potpisivanje komercijalnog ugovora za deonicu od Novog Beograda do Surčina”, rekla je Mihajlović.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Pomeren datum otvaranja auto-puta od Obrenovca do Ljiga: “Stajaću im nad glavom”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.