POPOVIĆ PODRŽAVA IZJAVU PATRIJARHA SPC: Režim nad Srbima u Crnoj Gori sprovodi identitetski genocid!

crkva

Foto: printscreen/youtube

Nad Srbima u Crnoj Gori vladajući režim uporno i sistematski sprovodi identitetski genocid.

– Zato najsnažnije podržavam izjavu patrijarha SPC, njegove svetosti, gospodina Irineja, koji je ocenio da je položaj srpskog naroda u Crnoj Gori isti kao u vreme fašističke Nezavisne države Hrvatske (NDH). rekao je Popović i dodao:

– Ćirilica se ukida u Crnoj Gori, a srpski pisci brišu iz učeničkih čitanki. Oni koji se izjašnjavaju kao Srbi su diskriminisani po svim osnovama i ne mogu da dobiju zaposlenje u državnoj službi. Srpska crkva je progonjena, njeni sveštenici se proteruju, crkvena zemlja se uzurpira. Sve češće je ugrožena fizička bezbednost građana Crne Gore koji se izjašnjavaju kao pripadnici srpskog naroda.

Prema njegovim rečima, cilj vlasti u Crnoj Gori je zatiranje srpskog imena i Srpske pravoslavne crkve.

– Srbija mora snažno da podrži srpski narod u Crnoj Gori i da problem ugnjetavanja našeg naroda iznese pred međunarodne institucije i svetsku javnost. Nije moguće održavati dobre odnose sa sadašnjim crnogorskim režimom dok ne počnu da se poštuju prava srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Donald Tramp: Rusija će se mešati u naše predstojeće izbore! – VIDEO

Popović takođe kaže da Vlada Republike Srbije treba da izdvoji dodatna sredstva za zaštititu srpskog pisma, tradicije, kulturnih i obrazovnih ustanova u Crnoj Gori kako bi se sprečio identitetski genocid nad srpskim narodom na ovoj teritoriji.

(Skandalozno.rs/Izvor: Pravda)

Budite prvi sa komentarom na članku "POPOVIĆ PODRŽAVA IZJAVU PATRIJARHA SPC: Režim nad Srbima u Crnoj Gori sprovodi identitetski genocid!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.