Poreska uprava objavila kalendar obaveza plaćanja POREZA za fizička i pravna lica za NOVEMBAR

Ilustracija

foto: skandalozno.rs

Poreska uprava objavila je kalendar obaveza plaćanja poreza za fizička i pravna lica za novembar, a prvi na listi koji su dužni da dostave “ugovore” o prihodima su estradni umetnici.

U poreskom kalendaru Uprave, navodi se da su menadžeri estradnih programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa dužni da dostave prijavu i obaveštenje do 6. u mesecu za ugovore zaključene u oktobru.

[adsenseyu5]

Rok do 15. novembra naveden je za sve one koji plaćaju mesečne akontacije doprinosa na prihode od samostalne delatnosti. Među njima su preduzetnici koji vode poslovne knjige, paušalci, a rok do polovine meseca je i za plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike.

Isti datum važi i za one koji su zaposleni u inostranstvu i za inostrane penzionere, zatim za doprinose poljoprivrednika za četvrti kvartal ove godine.

[adsenseyu1]

Za kraj meseca, 30. novembar, Poreska je odredila rok za plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za oktobar.

Poreznici kažu i da su svi poslodavci koji imaju obavezu zapošljavanja osoba sa invaliditetom dužni da dostave odgovarajući izveštaj nadležnoj jedinici Poreske uprave na obrascu IOSI (izveštaj o izvršenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom).

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Poreska uprava objavila kalendar obaveza plaćanja POREZA za fizička i pravna lica za NOVEMBAR"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.