Portparol KFOR-a tvrdi: Nismo upoznati sa bilo kakvim planom Prištine da nasilno zauzme “Trepču”

Intervju

Vinčenco Graso – foto: Printscreen YouTube

Kfor nije upoznat sa bilo kakvim planom, o kojem se danas spekulisalo u pojedinim medijima, o navodnoj nameri Prištine da upadne na sever Kosova i preuzme „Trepču“, tvrdi portparol Kfora Vićenco Graso.

On takođe u izjavi za Tanjug ističe da je situacija na Kosovu pod kontrolom i da nema naznaka mogućih incidenata.

Povodom pisanja medija da je Kfor upoznat sa planom Prištine, ta vojna misija poziva sve da se, kako navodi Graso, uzdrže od izazivanja bespotrebnih tenzija plasiranjem neproverenih informacija koje izazivaju neosnovanu zabrinutost među stanovništvom.

Na pitanje kako će Kfor delovati u slučaju upada naoružanih snaga na sever KiM, Graso je kratko naveo da Kfor održava stalne i dobre odnose sa svim bezbednosnim činiocima na Kosovu, kao i sa Vojskom Srbije, kako bi sprečio bilo kakvu neočekivanu akciju ili događaj.

„Kfor je u potpunosti posvećen izvršavanju svog mandata u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti, kako bi garantovao bezbednost i sigurnost za sve ljude na Kosovu. On radi na sprečavanju i spreman je da interveniše u slučaju bilo kakvog ugrožavanja bezbednosti“, dodao je Graso.

On je ukazao da je bezbednosna situacija na KiM pod kontrolom i da nema naznaka mogućih incidenata.

„Zabrinutost izaziva samo aktuelna retorika, jer ona stvara okruženje u kojem jedan izolovani incident može da eskalira. Kfor apeluje na sve javne govornike i medije da budu pažljivi, kako svojim rečima ne bi izazvali dalekosežnije posledice“, naveo je Graso.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Portparol KFOR-a tvrdi: Nismo upoznati sa bilo kakvim planom Prištine da nasilno zauzme “Trepču”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.