Poruka američkog zvaničnika posle sastanka: Platićete cenu!

zastava

foto: Tanjug

Američki podsekretar za politička pitanja Dejvid Hejl zatražio je od kosovskog rukovodstva suspenziju taksi na robu iz Srbije i BiH, i poručio da će Priština „platiti cenu“ ako i dalje bude odgovorna za neuspeh dijaloga.

Ako Kosovo i dalje bude odgovorno za neuspeh dijaloga, platiće cenu“, rekao je Hejl, naglašavajući da je to bila glavna poruka Amerikanaca na današnjem sastanku.

Hejl je odbacio sve spekulacije da se odnosi KosovaSAD pogoršavaju, preneo „RTK lajv“, pozivajući se na svoje izvore.

Nakon sastanaka sa kosovskim liderima, predsednikom, premijerom i predsednikom skupštine, Hejl je dao intervju za tri kosovska medija, gde se fokusirao na dijalog između BeogradaPrištine, za koji kaže da bi trebalo da se završi „uzajamnim priznanjem dveju država“.

Hejl je u intervjuu rekao da to zavisi od strana u dijalogu, a da će ih SAD podržati u tom procesu.

On je tokom intervjua bio veoma pažljiv u izboru reči, ne optužujući nijednog kosovskog lidera za ometanje dijaloga, a čak je bio oprezan i kada je u pitanju taksa, prenosi RTK2.

Hejl nije komentarisao spekulacije od prošle nedelje da će vojska SAD napustiti Kosovo ako prištinska vlada ometa dijalog, ali je izjavio da će posvećenost SAD Kosovu ostati nepromenjena.

RTK2, takođe, prenosi da će u ponedeljak u Prištinu doći dva savetnika nemačke kancelarke Angele Merkel koji će, kako se očekuje, pojačati pritisak na prištinsku vladu da suspenduje takse i nastavi dijalog.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Poruka američkog zvaničnika posle sastanka: Platićete cenu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.