Poseta hrvatskog premijera UKRAJINI razbesnela RUSIJU: Moskva uvodi SANKCIJE Zagrebu?!

Intervju

foto: Tanjug/AP

Odnosi između Rusije i Hrvatske znatno su pogoršani posle posete hrvatskog premijera Andreja Plenkovića Ukrajini, a nije isključena ni mogućnost uvođenja sankcija Hrvatskoj, koja, inače, kao članica EU i NATO podržava sankcije koje je Zapad uveo Rusiji.

Kap koja je prelila čašu jeste upravo Plenkovićev boravak u Kijevu, tokom kojeg je kazao da će nastaviti da podržava evroatlantske tendencije Ukrajine i pomoći Ukrajini u „mirnoj reintegraciji ukrajinskih okupiranih područja“, naveo je hrvatski nedeljnik Ekspres.

[adsenseyu5]

Putina je posebno iznervirala Plenkovićeva konstatacija da su Hrvatska i Ukrajina bile „žrtve brutalne vojne agresije“ i da je „silom narušen njihov teritorijalni integritet“, kao i da je „mirna reintegracija hrvatskog Podunavlja dugoročno najbolji model za vraćanje Donjecka i Luganska, a u jednom trenutku i Krima u sastav Ukrajine“.

Pročitajte još i ovo:

TENZIJE RASTU: Rusija formirala dve nove divizije na svojoj zapadnoj GRANICI!

– Ne verujem da put u Kijev i poruke koje je Plenković izrekao nisu ranije bile usaglašene s glavnim hrvatskim saveznicima na Zapadu – kazao je diplomatski izvor za Ekspres.

Anvar Azimov, ambasador Ruske Federacije u Hrvatskoj poručio je ranije da je hrvatska spoljna politika veoma zavisna od Zapada.

[adsenseyu1]

Moguće mere Moskve

  • blokada izvoza iz Hrvatske u Rusiju
  • uvođenje posebnih taksi za letovanje u Hrvatskoj
  • određene sankcije oko ruske vojne opreme koja se nalazi u hrvatskoj vojsci, poput isporuke potrebnih rezervnih delova

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Poseta hrvatskog premijera UKRAJINI razbesnela RUSIJU: Moskva uvodi SANKCIJE Zagrebu?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.