Poslanik u hrvatskom Saboru Ivan PERNAR: Suludo je da HRVATSKA pošalje vojsku na RUSKU GRANICU!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay

Poslanik u hrvatskom Saboru i član Živog Zida Ivan Pernar poručio je u petak kako hrvatske građane ne plaše Rusi već aktualna vlada koja podiže poreze, te da odluku o slanju Hrvatske vojske na rusku granicu može doneti samo Hrvatski sabor.

“Čitam u medijima da Hrvatska šalje vojsku na rusku granicu i da nam glavni sekretar NATO zahvaljuje na tome. Upozorio bih da će kao 1941. naša vojska tamo biti pod nemačkom komandom. To je iracionalna, pogrešna i suluda odluka i javnost je u Hrvatskoj ne odobrava. Oni koji šokiraju javnost sa nekom navodnom ruskom opasnošću, mislim da je to laž koja nema veza sa zdravom pameću. Samo Hrvatski sabor ima mandat da vojnike šalje van granica, a Sabor nije nikakvu odluku o tome doneo”, rekao je Pernar.

[adsenseyu5]

O čemu će, pitao se Pernar, Sabor odlučivati kad je odluka već donesena.

“Zašto se javnost ne pita i zašto o tome nema javne rasprave i zašto nam se ova tema servira zdravo za gotovo”, pita Pernar.

Poslanike koji podržavaju takvu odluku pozvao je da “uzmu uniforme i odu na rusku granicu”.

“Gospodo iz HDZ, vi se smejete, a vi ste slali ljude u rat i za to vreme pokrali ovu državu, dok spremate novi talas privatizacije radite isto. Dužnost naših vojnika je da štite naše granice, a ne granice drugih zemalja. Naše građane ne plaše Rusi već ova Vlada koja podiže poreze, cenu struje. Zadnji rat koji ova država i Vlada želi pokrenuti je rat protiv siromaštva”, poručio je Pernar.

Saborski poslanik HDZ i bivši ministar spoljnih poslova Miro Kovač rekao je kako će Sabor odlučivati o tome hoće li se vojska upućivati izvan Hrvatske ili ne.

[adsenseyu1]

“Nakon što smo ostvarili strateške ciljeve demokratije, slobode, pravne države i oslobađanja svojih područja ušli smo u NATO i EU. To članstvo nosi odgovarajuću sigurnost, omogućava prosperitet, ali i obveze.

U slučaju NATO imamo obavezu da pomažemo svojim saveznicima i ovaj će Sabor odlučivati hoćemo li mi upućivati vojsku izvan područja Hrvatske”, rekao je Kovač.

(Skandalozno.rs, Izvor: jutarnji.hr)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Poslanik u hrvatskom Saboru Ivan PERNAR: Suludo je da HRVATSKA pošalje vojsku na RUSKU GRANICU!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.